Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Στ. Αραχωβίτης από το Αγρίνιο για τη νέα ΚΑΠ (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ + VIDEO)

Στο Αγρίνιο βρέθηκε απόψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης, ο οποίος μίλησε στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και τις προοπτικές της. Η ομιλία έγινε στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας. Ο κ. Αραχωβίτης το πρωί της Πέμπτης έχει προγραμματίσει να επισκεφτεί το τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχου και έπειτα να παραστεί στο 20ο Επιστημονικό Συνέδριο της Ελληνικής Ζιζανιολογικής Εταιρείας που θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο «Άνεσις», στο πλαίσιο του οποίου θα απευθύνει χαιρετισμό.

Ο κ. Αραχωβίτης στην εκδήλωση την Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων ανέφερε: «το Αγρίνιο είναι μια από τις πιο παραγωγικές περιοχές, η οικονομία της περιοχής είναι καθαρά αγροτική, καθώς βασίζεται στον πρωτογενή τομέα με την βρώσιμη ελιά να προεξέχει. Υπάρχουν πολλά άλλα προϊόντα όπως τα εσπεριδοειδή που είναι το ίδιο αποδοτικά για την περιοχή και γνωστά για την ποιότητά τους. Ξεκινώντας την νέα καλλιεργητική σεζόν πρέπει να συζητήσουμε για τα θέματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος, πολλά από τα οποία έχουν επιλυθεί και πρέπει να τα προβάλουμε, να δούμε επίσης ποια προβλήματα πρέπει να επιλύσουμε και να συζητήσουμε για τη νέα ΚΑΠ που είναι το χρηματοδοτικό εργαλείο του πρωτογενή τομέα και της μεταποίησης. Η νέα ΚΑΠ επί της ουσίας είναι πόροι για την χώρα που κατευθύνονται και κατευθύνουν την πρωτογενή παραγωγή και η αξιοποίησή τους για την Κυβέρνηση είναι μέγιστης προτεραιότητας. Από την δεκαετία του 1980 στη χώρα έχουν «πέσει» δισεκατομμύρια, τα οποία αν είχαν αξιοποιηθεί για δράσεις και παραγωγικές επενδύσεις σίγουρα η εικόνα της θα ήταν πολύ διαφορετική. Νιώθουμε μεγάλη ευθύνη για τα επόμενα χρόνια, το μέλλον της χώρας και των αγροτών. Είμαστε αποφασισμένοι να χαράξουμε τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική σε κατεύθυνση τέτοια ώστε να στηρίξουμε τον μικρό και μεσαίο έλληνα παραγωγό και την ελληνική παραγωγή, γιατί και η μεταποίηση είναι παραγωγή. Ο αγροτικός κόσμος αναγνωρίζει τα δείγματα γραφής μας το χρονικό διάστημα που είμαστε στο τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας και είμαι βέβαιος πως αυτό θα φανεί»

Αγρίνιο: Ομιλία του Υπ. Ανάπτυξης & Τροφίμων Σταύρου Αραχωβίτη

Gepostet von Agrinio937 fm – AgrinioTimes.gr am Mittwoch, 3. April 2019

Αγρίνιο: Δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης & Τροφίμων Σταύρου Αραχωβίτη

Gepostet von Σωκράτης Τσόμπος am Mittwoch, 3. April 2019

Συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτη Τσιχριτζή με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη.

Gepostet von Agrinio937 fm – AgrinioTimes.gr am Mittwoch, 3. April 2019

epimel (13)

epimel (12)

epimel (11)

epimel (10)

epimel (9)

epimel (8)

epimel (7)

epimel (6)

epimel (5)

epimel (4)

epimel (3)

epimel (2)

epimel (1)

«Πάγωσε» το επίδομα Πάσχα ο Τσακαλώτος, «έταξε» μέρισμα υπό όρους