Υπόθεση Λαγούδη: Έγινε στην Αθήνα η νέα πραγματογνωμοσύνη στο αυτοκίνητο της 44χρονης (ΔΕΙΤΕ VIDEO + ΦΩΤΟ)

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στις έρευνες για τις συνθήκες θανάτου της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη, μετά και την πραγματογνωμοσύνη που έγινε στο αυτοκίνητό που μεταφέρθηκε σήμερα από το Αγρίνιο, όπου βρισκόταν, στην Αθήνα.

Θα ζητηθεί βοήθεια γενετιστή για εντοπισμό βιολογικού υλικού 

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Βασίλης Ταουξής ανέφερε ότι από εδώ και πέρα οι αρμόδιοι μπορούν να κάνουν το αυτοκίνητο «φύλλο και φτερό». Όπως ανακοίνωσε, θα ζητήσουν τη βοήθεια γενετιστή, για να γίνει προσπάθεια εντοπισμού περαιτέρω αποτυπωμάτων βιολογικού υλικού και DNA. Τέτοια στοιχεία ενδεχομένως θα συμβάλλουν στην ταυτοποίηση των πιθανών ενόχων.

«Οι έρευνες δεν σταματούν ούτε από εμάς, ούτε από την Εισαγγελία Αγρινίου και δεν θα σταματήσουμε αν δεν φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα που θα λέει ποιες ήταν οι συνθήκες θανάτου, ποιοι είναι οι ένοχοι κι ότι πρέπει να τιμωρηθούν», τόνισε.

«Πρόκειται για δόλια εγκληματική ενέργεια» λέει ο δικαστικός πραγματογνώμονας 

Στο σημείο μαζί με τον κ. Ταουξή βρέθηκε και ο κ. Ανδριανός Γκουρμπάτσης, δικαστικός πραγματογνώμονας διερεύνησης εγκλημάτων εμπρησμού, οποίος σε δήλωση του ανάφερε πως και στις δυο έκθεσεις που έχει συντάξει, έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως πρόκειται για δόλια εγκληματική ενέργεια.

Ο κ. Γκουρμπάτσης αναφέρθηκε στο κομποσκοίνι που βρέθηκε στο αυτοκίνητο και συγκεκριμένα στο κάθισμα του συνοδηγού, σημειώνοντας ότι από τις έρευνες έχει αποδειχθεί ότι δεν ήταν της Ειρήνης Λαγούδη καθώς αυτό που έφερε η ίδια στη ζωή της βρέθηκε στο χέρι της.

Πειστήριο το κομποσκοίνι

Ο πραγματογνώμονας της οικογένειας κ. Αναστάσιος Δέδες έδειξε στο protothema.gr το σημείο που εντοπίστηκε το κομποσκοίνι μέσα στο αμάξι που μαρτύρησε η άτυχη Ειρήνη

«Το κομποσκοίνι βρέθηκε στο κάθισμα του συνοδηγού από την αστυνομία και το έχει καταγράψει σαν πειστήριο στην έκθεσή της η αστυνομία και τώρα βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια και εξετάζεται το DNA», ανέφερε.

Υπόθεση Λαγούδη: Στην Αθήνα αυτήν την ώρα νέα πραγματογνωμοσύνη στο αυτοκίνητο της 44χρονης

Δείτε #live – Υπόθεση Λαγούδη: Στην Αθήνα αυτήν την ώρα νέα πραγματογνωμοσύνη στο αυτοκίνητο της 44χρονης

Gepostet von protothema.gr am Donnerstag, 5. April 2018

Ψάχνουν απαντήσεις στο αυτοκίνητο

Το χρυσαφί αυτοκίνητο μέσα στο οποίο η άτυχη 44χρονη εντοπίστηκε νεκρή έφθασε στην Αθήνα για πραγματογνωμοσύνη, καθώς ο δικηγόρος της οικογένειας θεωρεί ότι από τη διαδικασία θα προκύψουν απαντήσεις στις συνθήκες θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη.

Το αυτοκίνητο, στο οποίο έγινε η τραγωδία στη λίμνη Τριχωνίδα, βρισκόταν το προηγούμενο διάστημα στην Αστυνομική Διεύθυνση Αγρινίου. Η οικογένεια, που επιμένει ότι ο θάνατος της Ειρήνης οφείλεται σε δολοφονία, θεωρεί ότι τα στοιχεία που θα προκύψουν από την εξέτασή του οχήματος θα οδηγήσουν στην άκρη του νήματος για τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από το θάνατο του δικού τους ανθρώπου.

Ένα νέο εύρημα «τάραξε» τις έρευνες

Τις προηγούμενες ημέρες, σε αυτοψία που διενεργήθηκε για λογαριασμό της οικογένειας εντοπίστηκε ένα μαύρο κομποσκοίνι χειρός με δύο μπλε χάντρες. Σύμφωνα με το δικηγόρο της οικογένειας, κ. Βασίλη Ταουξή, το αντικείμενο δεν ανήκει στην Ειρήνη Λαγούδη. «Μιλάμε για ένα μεγάλο κομποσκοίνι, που μπαίνει σε αντρικό χέρι κι όχι σε γυναικείο», δήλωσε στο protothema.gr, διευκρινίζοντας ότι έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εξέταση DNA. Ο κ. Ταουξής εκτιμά ότι το κομποσκοίνι, που βρέθηκε στη θέση του συνοδηγού «αποσπάστηκε στην αψιμαχία που έγινε , στη μάχη που έγινε στην καμπίνα του μικρού αυτοκινήτου».

protothema.gr

Το αυτοκίνητό της βρίσκεται πλέον σε μάντρα στη λεωφόρο Καβάλας – Εμπειρογνώμονες αλλά και γενετιστές έχουν επιστρατευτεί για την αποκάλυψη της αλήθειας – Τρεις μήνες μετά το θάνατο της Ειρήνης Λαγούδη η οικογένειά της επιμένει ότι πρόκειται για δολοφονία – ΒΙΝΤΕΟ: Εικόνες μέσα από το καμμένο αυτοκίνητο και δηλώσεις από τους ειδικούς

«Οι έρευνες δε σταματούν ούτε από εμάς αλλά ούτε και από την Εισαγγελία Αγρινίου» έλεγε νωρίς το απόγευμα ο Βασίλης Ταουξής, δικηγόρος της οικογένειας Λαγούδη. Λίγο νωρίτερα, είχε φτάσει σε μανδρα επι της λεωφόρου Καβάλας, το αυτοκίνητο στο οποίο βρέθηκε νεκρή η 44χρονη μητέρα, στις 8 Ιανουαρίου.

Από τότε μέχρι σήμερα, η οικογένειά της επιμένει ότι η γυναίκα δολοφονήθηκε, διαψεύδοντας κατηγορηματικά κάθε σενάριο για αυτοκτονία. Στο πλαίσιο των ερευνών που γίνονται για την υπόθεση, το αυτοκίνητο έφτασε στην Αθήνα για να μπορούν πιο εύκολα να το κάνουν «φύλλο και φτερό» όπως είπε ο δικηγόρος.

Μάλιστα, εκτός από εμπειρογνώμονες και ερευνητές, στο «παιχνίδι» μπαίνουν δυναμικά πλέον και γενετιστές, όπως είπε ο Βασίλης Ταουξής. Αναζητούν κάθε στοιχείο, μεγάλο ή μικρό, που θα μπορούσε να ρίξει φως στην υπόθεση και να απαντήσει στο ερώτημα που τρεις μήνες τώρα, απασχολεί την οικογένεια της 44χρονης: Πώς έχασε τη ζωή της η Ειρήνη Λαγούδη.

Μαζί με τον δικηγόρο της οικογένειας, στη μάντρα της Λ. Καβάλας, πήγε σήμερα και ο Ανδριανος Γκουρμπατσης δικαστικός πραγματογνώμονας διερεύνησης εγκλημάτων εμπρησμού, ο οποίος σε δήλωσή του ανέφερε πως και στις δυο εκθέσεις που έχει συντάξει, έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως πρόκειται για δόλια εγκληματική ενέργεια.

Αναφερόμενος στο κομποσκοίνι που βρέθηκε στο αυτοκίνητο και συγκεκριμένα στο κάθισμα του συνοδηγού, τόνισε πως από τις έρευνες έχει αποδειχθεί ότι δεν ήταν της Ειρήνης Λαγουδη καθώς αυτό που έφερε η ίδια στη ζωή της, βρέθηκε στο χέρι της. Ακούστε όλα όσα είπε ο ίδιος, αλλά και ο δικαστικός πραγματογνώμονας Αναστάσιος Δέδες. Μαζί τους ήταν και ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι «το γεγονός ότι συνεχίζω να ερευνώ, αυτό λέει πολλά»

Το χρονικό της πολύκροτης υπόθεσης

Η 44χρονη χήρα, μητέρα τριών παιδιών, βρέθηκε νεκρή το μεσημέρι της Δευτέρας, 8 Ιανουρίου, μέσα στο αυτοκίνητό της, σε απόμερο σημείο, στη θέση Μυρτιά, στην ευρύτερη περιοχή του Θέρμου της Τριχωνίδας.

Η γυναίκα είχε εξαφανιστεί από το Σάββατο και οι έρευνες είχαν την πιο τραγική κατάληξη. Η γυναίκα βρέθηκε νεκρή, στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου της και είχε εγκαύματα στο σώμα της, κυρίως στα χέρια. Αρχικά, υπήρξαν κάποιες διαρροές από την αστυνομία, ότι ίσως να πρόκειται για αυτοκτονία. Όμως η οικογένειά της και όσοι την γνώριζαν, δηλώνουν κατηγορηματικά ότι η 44χρονη δεν είχε κανέναν λόγο να βάλει τέλος στη ζωή της.

Κάπως έτσι, άρχισαν τα σενάρια για δολοφονία. Το ένα μετά το άλλο, έρχονταν στο φως, βίντεο με τις τελευταίες στιγμές της Ειρήνης Λαγούδη. Το αυτοκίνητό της εμφανίζεται στα βίντεο αυτά, να κατευθύνεται προς τη μοιραία παραλία. Ωστόσο, υπάρχουν αμφιβολίας για το αν ήταν μόνη της στην παραλία ή ακόμα και στο αυτοκίνητό της, οδηγώντας προς τα εκεί…

Μυστήριο αποτελλεί επίσης, ότι μέχρι σήμερα, δεν έχει βρεθεί το κινητό της.Γεγονός που επίσης απομακρύνει το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας. Γιατί άλλωστε να εξαφανίσει το κινητό του, ένας αυτόχειρας…

Και το θρίλερ, συνεχίζεται.

lagoudi4

lagoudi1

lagoudi2

lagoudi3

Δυτική Ελλάδα: Εκτροπή αγροτικού οχήματος με εγκλωβισμό ατόμου