Υποδομές: 2,5 εκατ. ευρώ για την βελτίωση του δρόμου Αγρίνιο – Θέρμο

Στόχος είναι εντός του Δεκεμβρίου να έχει υπογραφεί το έργο και το 60% τουλάχιστον των εργασιών να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο από τη στιγμή που θα πιάσουν δουλειά τα μηχανήματα

Με στόχο η εργολαβία να έχει υπογραφεί εντός του Δεκεμβρίου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, «τρέχει» τη συντήρηση του υφιστάμενου δρόμου Αγρινίου – Θέρμου, ύψους 2,5 εκατ. ευρώ.
Το «προσχέδιο» του έργου ήδη έχει ολοκληρωθεί, ο διαγωνισμός έχει «κλείσει» και απομένει να αποσταλούν τα στοιχεία της εργολαβίας στο Ελεγκτικό Συμβούλιο του Κράτους για να λάβουν τη σχετική έγκριση.

giannis-litras
Ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας

«Η διάρκεια παραμονής των στοιχείων της εργολαβίας στο Ελεγκτικό Συμβούλιο είναι κατά κανόνα το πολύ ενάμιση μήνα. Μετά την έγκρισή της ο εργολάβος καταθέτει τα δικαιολογητικά και την εγγυητική. Στόχος μας είναι το έργο να είναι συμβολαιοποιημένο στις αρχές Δεκεμβρίου και να έχει υπογραφεί εντός του ίδιου μήνα» δήλωσε στη «Σ» ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Λύτρας.
Το πλάνο για των εργασιών του δρόμου Αγρινίου – Θέρμου, περιλαμβάνει τη συντήρηση του ασφαλτοτάπητα, τη διάνοιξή του, τον καθαρισμό από χόρτα και κλαδιά, την κάθετη και οριζόντια σήμανση και το άνοιγμα και τον καθαρισμό των φρεατίων και των γεφυριών.
«Η εργολαβία είναι ενός έτους, αλλά στόχος μας είναι τουλάχιστον το 60% της εργολαβίας να έχει ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου από τη στιγμή που θα ξεκινήσει» τόνισε ο κ. Λύτρας, ο οποίος συμπλήρωσε πως οι παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν από το Θέρμο και θα καταλήξουν στο Αγρίνιο και συγκεκριμένα μετά την Αβόρανη».

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση» 

Ασφαλτοστρώσεις οδών σε Αιτωλικό και Οινιάδες