ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΖωη & ΥγειαΧωρίς νοσηλευτικό προσωπικό η πρωινή βάρδια του Κ.Υ. Βασιλικής

Χωρίς νοσηλευτικό προσωπικό η πρωινή βάρδια του Κ.Υ. Βασιλικής

Χωρίς νοσηλευτικό προσωπικό η πρωινή βάρδια του Κ.Υ. Βασιλικής

Είναι γνωστό σε όλους ότι η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στο νησί μας είναι ανύπαρκτη! Έχουν προ πολλού κλείσει όλα τα αγροτικά ιατρεία του νησιού, υπολειτουργεί το ΠΕΔΥ Λευκάδας όπως και το Κέντρο Υγείας Βασιλικής.

Όσο και αν προσπαθεί η κυβέρνηση και  τα στελέχη της  να μας πείσουν ότι σταθεροποιούν και αναβαθμίζουν την υγεία, προπαγανδίζοντας ως μεγάλη τομή για το πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας τη δημιουργία ΤΟ.Μ.Υ (Τομεακές μονάδες Υγείας), η δραματική κατάσταση την διαψεύδει!

Εδώ και δύο   μήνες το Κέντρο Υγείας Βασιλικής  είναι ΧΩΡΙΣ  ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ στην πρωινή βάρδια λόγω έλλειψης επαρκούς νοσηλευτικού προσωπικού με τις τέσσερις  εναπομείναντες νοσηλεύτριες να καλύπτουν μόνο την απογευματινή και βραδινή βάρδια.

Αλλά και στο ιατρικό προσωπικό δεν είναι καλύτερη η κατάσταση. Οι δύο ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ειδικευμένοι Γενικοί γιατροί αντικειμενικά δεν μπορούν να εφημερεύουν όλο το μήνα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μέρες, όπου εφημερεύει ΜΟΝΟ αγροτικός ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΣ γιατρός με ότι αυτό σημαίνει για την ασφαλή λειτουργία του Κέντρου  υγείας, που απέχει μάλιστα,  αρκετά χιλιόμετρα από το νοσοκομείο.

Η ίδια τραγική κατάσταση επικρατεί και στα ασθενοφόρα όπου δεν υπάρχει καθημερινή 24ωρη κάλυψη λόγω έλλειψης οδηγών-διασωστών ( υπηρετούν μόνο δύο).

Ελλείψεις  υπάρχουν και σε υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό λόγω της  πετσοκομμένης κρατικής χρηματοδότησης, με τους περιθαλπόμενους να το αγοράσουν οι  ίδιοι από την τσέπη τους πχ επιδεσμικό υλικό κτλ.

Όλα αυτά συμβαίνουν, όταν χιλιάδες γιατροί και υγειονομικοί είναι άνεργοι, τη στιγμή που  η τεχνολογία και η επιστήμη έχουν φτάσει σε ασύλληπτα επίπεδα. Ποιο είναι όμως το εμπόδιο που δεν χρηματοδοτείτε η υγεία και δεν στελεχώνονται τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας;

Μήπως αυτή η  απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση για ασθενείς και υγειονομικούς   είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης που υπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και που θεωρούν  κόστος την υγεία του λαού;

Η καπιταλιστική ανάπτυξη που διαφημίζουν, χρησιμοποιώντας  διάφορους παραπλανητικούς όρους όπως «δίκαιη ανάπτυξη, ολιστικό αναπτυξιακό σχέδιο, καθαρή έξοδος από τα μνημόνια»  ΑΠΑΙΤΕΙ  υποτυπώδης έως ανύπαρκτη  και  με το λιγότερο δυνατό κόστος για το κράτος, πρωτοβάθμια υγεία και μετασχηματισμό του ΕΣΥ σε μια μεγάλη επιχείρηση για να συνεχίσουν να αυγατίζουν τα κέρδη τους μια χούφτα μονοπωλιακοί όμιλοι.

Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να αντιληφθούν οι εργαζόμενοι και ο λαός τη μεγάλη εικόνα, που τους κρύβουν , το μεγάλο σχέδιο που υπηρετεί κυβέρνηση, Ε.Ε, ΣΕΒ  που λέγεται: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ!

Απαιτούμε :

  • Να καλυφθεί άμεσα με νοσηλευτικό και ειδικευμένο  ιατρικό προσωπικό, οδηγούς-διασώστες   το Κέντρο Υγείας Βασιλικής, ώστε να μην υπάρχει καμιά μέρα ακάλυπτη υγειονομικά με τις αναγκαίες ειδικότητες,  η νότια Λευκάδα !
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τις δομές πρωτοβάθμιας υγείας και τα νοσοκομεία.

Παλεύουμε για :

  • Εθνικό σύστημα Υγείας θα βασίζεται στην ΠΦΥ (Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας) που θα είναι η ραχοκοκαλιά του συστήματος υγείας με απόλυτη προτεραιότητα στην πρόληψη αλλά και στη θεραπεία και την αποκατάσταση.
  • Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης .
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

«Στην Αιτωλία των μύθων και της Ιστορίας… με συνοδοιπόρο τον Λόρδο Βύρωνα»

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr