«Χτύπησε» το πρώτο κουδούνι και στο Αγρίνιο (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Χιλιάδες μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης ξεκίνησαν σήμερα μαθήματα. Μετά το διάλειμμα του καλοκαιριού το πρωί χτύπησε για πρώτη φορά το κουδούνι. Στο Αγρίνιο ο αγιασμός με την παρουσία του Δημάρχου Γιώργου Παπαναστασίου και του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστου Κολοβού έγινε στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου. Ένας από τους λόγους που βρέθηκαν στο ίδιο σχολείο, τόσο ο κ. Παπαναστασίου, όσο και ο κ. Κολοβός είναι η πρόσφατη ανακαίνιση του ιστορικού σχολείου. Το μήνυμα της ημέρας ωστόσο είχε και αιχμές κατά τους «πολέμιους» της ανακαίνισης.

Ο κ. Παπαναστασίου ευχήθηκε καλή χρονιά στους μαθητές και τους δασκάλους και αναφέρθηκε στην ανακαίνιση του κτιρίου:

«Είμαι συγκινημένος και χαρούμενος που σήμερα βρίσκομαι σε αυτόν εδώ τον χώρο. Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια μέσα στο καλοκαίρι για να παραδώσουμε το σχολείο στους μαθητές μας. Κοιτάζω τα παιδιά και βλέπω τη χαρά στα μάτια τους.

Το 4ο Δημοτικό σχολείο είναι το αρχαιότερο της πόλης με μεγάλη παράδοση. Στεκόμαστε στην αυλή του γνωρίζοντας ότι εδώ έχουν παίξει γενιές Αγρινιωτών. Προχωρήσαμε σε ανακαίνιση με σεβασμό αλλά και θέληση να το αποδώσουμε σε αυτά τα παιδιά όπως τους αξίζει. Και αφήνω τους πολέμιους αυτής της προσπάθειας στην κρίση σας. Αν δεν τολμήσεις να πάρεις αποφάσεις δεν προχωράς. Και αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να μεταδώσουμε στα παιδιά μας. Να παλεύουν και να δημιουργούν. Γιατί μόνο έτσι θα έχουν καλύτερο μέλλον και αύριο. Θέλω να ευχαριστήσω για την αμέριστη συμπαράστασή τον Διευθυντή Κώστα Λιάτσο και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Την Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγρινίου Στ. Παππά και βέβαια τον Προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χρήστο Κολοβό. Εύχομαι καλή δημιουργική χρονιά στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και δύναμη στους γονείς».

Περισσότερα στην εφημερίδα «Συνείδηση»  

agiasmos10

agiasmos8

agiasmos6

agiasmos4

agiasmos9

agiasmos7

agiasmos5

agiasmos3

agiasmos2

agiasmos1

Παπαστράτου: Φορτηγό έσπασε κρουνό και δημιουργήθηκε σιντριβάνι! (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)