Χριστίνα Φούντζουλα: «Κίνημα Αλλαγής Είναι το νέο ΠΑΣΟΚ; Το νέο Ποτάμι; Φυσικά όχι»

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού Χριστίνα Φούντζουλα συνέταξε και έδωσε στην δημοσιότητα άρθρο για το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής. Το άρθρο έχει ως εξής: 

«Κίνημα Αλλαγής. Είναι το νέο ΠΑΣΟΚ; Το νέο Ποτάμι; Φυσικά όχι. Αν το νέο αυτό κίνημα ήταν μία μόνο μία παραλλαγή των κομμάτων που στηρίζουν τη δημιουργία του, με ένα διαφορετικό όνομα ή σήμα, μάλλον δεν θα συγκινούσε ούτε 212.000 και πλέον ανθρώπους που συμμετείχαν στη μεγάλη πρωτοβουλία του περασμένου Νοεμβρίου, ούτε τα 5.500 μέλη που συγκρότησαν το ιδρυτικό του Συνέδριο.
Τι είναι λοιπόν; Θα μπορούσαμε να το περιγράψουμε ως μία ενιαία έκφραση προοδευτικών ανθρώπων, κομμάτων και κινήσεων. Ένα νέο κίνημα που φέρνει μπροστά ένα ουσιαστικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στην οικονομία και το δημόσιο, στην παιδεία και το περιβάλλον.
Στην Ελλάδα του σήμερα μία οικογένεια πληρώνει σχεδόν περισσότερους φόρους από κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης. Μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανταγωνίζονται παγκόσμιους κολοσσούς με άνισους όρους, επιστήμονες καλούνται να εργαστούν με ελάχιστες αμοιβές, αγρότες φορολογούνται πλέον και για τις ασφαλιστικές εισφορές που πληρώνουν. Και στην απέναντι όχθη βρίσκεται μία παλαιολιθική κυβέρνηση που ειδικεύεται στην παροχή επιδομάτων ελεημοσύνης για λίγους.
Θα πετύχει να αλλάξει αυτή την πορεία το Κίνημα Αλλαγής;
Με σαφείς προτάσεις για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τη μείωση φόρων και εισφορών αλλά και μείωση της σπατάλης στο δημόσιο. Με πρωτοβουλίες για να σταματήσει η απλήρωτη εργασία των νέων και να βρεθούν λύσεις για χαμηλά αμειβόμενους εργαζομένους και ανέργους. Να εφαρμοστούν αυτονόητα μέτρα ενθάρρυνσης και ενίσχυσης των αγροτών. Να ανασχεδιαστεί η διανομή των επιδοτήσεων, να απλοποιηθούν οι διαδικασίες έγκρισης, να χτυπηθεί το παραεμπόριο, να γίνει ηλεκτρονικό μητρώο κακοπληρωτών, να ελαφρυνθούν τα βάρη των αγροτών με μείωση του ΦΠΑ. Και όλα αυτά κόντρα στην αντιπαραγωγική πολιτική των Σύριζα-Αν.Ελ. που πλήττει πλέον ανοικτά ολόκληρη την κοινωνία.
Ένα νέο Κίνημα όμως θα έχει ουσία μόνο αν κτίζει κάτι καινούριο με το βλέμμα στην επόμενη γενιά, όπως το περιέγραψε ο Σταύρος Θεοδωράκης, καταχειροκροτούμενος στο κλείσιμο του διήμερου συνεδρίου. Η πραγματική επιτυχία του Κινήματος Αλλαγής θα έρθει αν θέσει τις σωστές προτεραιότητες, αν δώσει μία προοπτική στους νέους ανθρώπους, αξιοπρέπεια και σιγουριά για το σύνολο της κοινωνίας. Αν δώσει δηλαδή μία πραγματική εναλλακτική»

Επέστρεψαν οι «διαρρήκτες με τις πέτρες» στο Αγρίνιο;