Ξεκίνησε από το Μεσολόγγι και έφθασε μέχρι την Τουρκία η ιατρική μέθοδος του Γ. Σπηλιώτη

Αναγνώριση από τη γείτονα χώρα-Τουρκία του επιπέδου εξειδίκευσης του ΕΑΝΠ Μεταξά για την εφαρμογή της μεθόδου Hipec στην Ευρώπη και πρόσκληση του Δ/ντή του Α’ Χειρουργικού Τμήματος ΕΑΝΠ ΜΕΤΑΞΑ από το Πανεπιστήμιο Κωνσταντινούπολης Kemerburgaz- Medical Park Hospital και τον Dr. Koray Topgül για μόνιμη συνεργασία, η οποία θα περιλαμβάνει ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών για τους ασθενείς με περιτοναϊκή καρκινωμάτωση, με στόχο τον έλεγχο και την πιστοποίηση του ανωτέρου Πανεπιστημίου στη μέθοδο Hipec.

Μεταξύ άλλων ο Δ/ντής του Α’ Χειρουργικού Τμήματος του νοσοκομείου Μεταξά, Γιάννης Σπηλιώτης, τόνισε «… ότι παρά τις οποιαδήποτε ιστορικές διαφορές μας οι ασθενείς με καρκίνο πεθαίνουν με τον ίδιο τρόπο και στις δύο πλευρές του Αιγαίου. Εύχομαι και ελπίζω η επιστημονική συνεργασία και η κοινή μας μάχη για τον καρκίνο να ανοίξει μονοπάτια αλληλοκατανόησης και συνεργασίας προς όφελος των δύο λαών…». Η επόμενη συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη ορίστηκε για 11 Μαρτίου 2017.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Γιάννης Σπηλιώτης για αρκετά χρόνια ήταν Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου Μεσολογγίου, από το οποίο ξεκίνησε η έρευνα της συγκεκριμένης μεθόδου το 2005. Τότε ο κ. Σπηλιώτης και οι υπόλοιποι χειρουργοί μεταξύ των οποίων και ο σημερινός Διευθυντής Σπ. Κέκελος ξεκίνησαν την έρευνα για τη μέθοδο αυτή που σήμερα είναι ολοκληρωμένη και διεθνώς αναγνωρισμένη.

aixmi-news.gr

 

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ: Tην ερχόμενη Τετάρτη θα παραδοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα στην Καμπή Άρτας