Βασίλης Λεβέντης στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8»: Χρονιά εκλογών το 2018 (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Σύντομα περιοδεία στην Αιτωλοακαρνανία

Την πολιτική εκτίμηση ότι το 2018 θα είναι χρονιά εκλογών εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στον Σωκράτη Τσόμπο και στην εκπομπή «Προσώπων… Έργα» στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι βλέπει να διεξάγονται είτε τον Ιούνιο είτε μετά τον Αύγουστο, χρόνους που φαίνεται να εξετάζει σοβαρά ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η Κυβέρνηση.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, του σκανδάλου Novartis ενώ ανακοίνωσε ότι σύντομα θα οργανώσει και θα ανακοινώσει τριήμερη περιοδεία στην Αιτωλοακαρνανία.

Συνέντευξη – Επιμέλεια: Σωκράτης Τσόμπος

ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΚΟΠΙΩΝ

«Δεν παραδίδουμε απλά το όνομα, αλλά θα είναι προδοσία απέναντι στο αίμα που χύθηκε για να είναι ελεύθερη σήμερα η Μακεδονίας μας», ανέφερε ο κ. Λεβέντης, σημειώνοντας ότι για το ζήτημα αυτό το πρόβλημα δεν είναι στην πλευρά της Ελλάδας αλλά στην πλευρά της πΓΔΜ, η οποία και πρέπει να το λύσει χωρίς να θίγεται η ιστορία της χώρας μας. Πρόσθεσε ότι θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να δεχτούν οι Σκοπιανοί το όνομα «Σκόπια».

Ο Βασίλης Λεβέντης δήλωσε ότι αν η βουλή ψηφίσει να δώσει το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μην υπογράψει και να παραιτηθεί από το αξίωμα του.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS

«Η κυβέρνηση έδειξε στην αρχή ότι όλα είναι τεκμηριωμένα, όσο περνάει όμως ο καιρός μπαίνει και η υποψία ότι όλα πιθανόν να έγιναν για να καλυφθεί η υπόθεση της ονομασίας των Σκοπίων».

Αναφερόμενος στη Δικαιοσύνη, ο κ. Λεβέντης τόνισε: «τη σεβόμαστε» και προσέθεσε: «Άνθρωποι είναι και αυτοί και μπορεί να κάνουν και λάθος. Και τον Κολοκοτρώνη κάποιοι δικαστές τον έστειλαν στη φυλακή».

Όσον αφορά στους προστατευόμενους μάρτυρες, ο πρόεδρος της Ένωση Κεντρώων, ζήτησε «να εμφανιστούν στην Βουλή, δεν κινδυνεύουν από κανέναν» και επανέλαβε το αίτημά του για σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα εξετάσει σε βάθος τα στοιχεία.

Στο θέμα της υπερτιμολόγησης των φαρμάκων, ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε ότι «υπάρχουν και άλλες φαρμακευτικές εταιρείες που δίνουν μπόνους και άλλες εξυπηρετήσεις σε γιατρούς».

«Πρέπει να γίνει προανακριτική στην Βουλή για τη Novartis γιατί είναι βαρύτατες οι καταγγελίες», σημείωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

«Ακόμα και να μην τα παίρνουν πολιτικοί, θα έπρεπε να γνωρίζουν τι γίνεται», ανέφερε.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, «μια απόφαση δεν την ξέρει μόνο ένας υπουργός. Πρέπει να ξηλωθεί ένα ολόκληρο σύστημα. Όταν μια υπηρεσία μέσα σε ένα υπουργείο τα πιάνει… δεν γίνεται να μην τα ξέρει ο υπουργός… μόνο αν κοιμάται».

Πακιστανός ληστής κρυβόταν στο Ξηροπήγαδο Ναυπακτίας!