ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΓ. Βαρεμένος: Αυστηρότερες κυρώσεις για τη νοθεία στην παραγωγή φέτας

Γ. Βαρεμένος: Αυστηρότερες κυρώσεις για τη νοθεία στην παραγωγή φέτας

Γ. Βαρεμένος: Αυστηρότερες κυρώσεις για τη νοθεία στην παραγωγή φέτας

Μέχρι και στην αφαίρεση της άδειας παραγωγής φέτας θα φτάνουν οι κυρώσεις για τους παραγωγούς που αναμιγνύουν παρανόμως εισαγόμενο γάλα, σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση που πρόκειται να εκδοθεί το αμέσως επόμενο διάστημα. Αυτό διαβεβαίωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης τον Αντιπρόεδρο της Βουλής Γιώργο Βαρεμένο και τους εκπροσώπους κτηνοτροφικών οργανώσεων της Αιτωλοακαρνανίας που πήραν μέρος σε σύσκεψη στο Υπουργείο.

Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε γνωστό ότι πρόκειται να εισαχθεί αμέσως τροπολογία για τους όρους διατήρησης των σταβλικών εγκαταστάσεων, κάτι που, όπως και οι εκπρόσωποι των κτηνοτροφικών οργανώσεων συμφώνησαν, αν γίνει όπως έχει αναγγελθεί, θα αποτελέσει σημαντική καινοτομία.

Τέλος, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανέλαβε την υποχρέωση να αντιμετωπίσει με τον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων, τον ΟΠΕΚΕΠΕ, την περαίωση των διασταυρωτικών ελέγχων, προκειμένου οι κτηνοτρόφοι να εισπράξουν το ταχύτερο αυτό που δικαιούνται.

Απόστολος Κατσιφάρας: Το Εδαφολογικό Εργαστήρι ενισχύει τις άμυνες των αγροτών της Περιφέρειας έναντι της Κλιματικής Αλλαγής (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr