Αγρίνιο: Ο καφές έσωσε… τα καφέ

Σημαντική πτώση στην κατανάλωση αλκοολούχων ποτών λόγω των οικονομικών δυσκολιών «Φιλί της ζωής» στον κλάδο δίνει ο καφές! Η εορταστική κίνηση στον κλάδο της Εστίασης…

larisa-kafeteries-650x336

Σημαντική πτώση στην κατανάλωση αλκοολούχων ποτών λόγω των οικονομικών δυσκολιών

«Φιλί της ζωής» στον κλάδο δίνει ο καφές!

Η εορταστική κίνηση στον κλάδο της Εστίασης και της Αναψυχής του Αγρινίου δεν έφερε αισιοδοξία στους επαγγελματίες του κλάδου, αν και ευελπιστούν πως μετά την Πρωτοχρονιά, μέχρι και τα Θεοφάνεια θα σημειωθεί μεγαλύτερη κίνηση στα καταστήματα τους. «Κάθε πέρσι και καλύτερα» δήλωσε στη «Σ» ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης και Αναψυχής Αγρινίου Χρήστος Τσιρώνης, ο οποίος δίνοντας το στίγμα της κίνησης που υπήρχε μέχρι και χθες στα καταστήματα εστίασης και αναψυχής της περιοχής, σημείωσε πως «η κίνηση για ποτό είναι πεσμένη κατά 30% σε σύγκριση με πέρσι. Λίγα ήταν τα μαγαζιά που δούλεψαν τα βράδια, ενώ ο καφές κινείται σε καλά επίπεδα και διατηρείται στο ίδιο επίπεδο με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα».

Σύμφωνα με τον κ. Τσιρώνη, λίγες μέρες μετά τα Θεοφάνεια οι επαγγελματίες του κλάδου αναμένουν μεγάλη καμπή, η οποία θα διαρκέσει πιθανότατα καθ’ όλη την διάρκεια του Ιανουαρίου, καθώς, ως είθισται, μετά τις γιορτές ο κόσμος επιλέγει περισσότερο να περνά τις ελεύθερες ώρες στο σπίτι του! Οι ηλικίες που «κινήθηκαν» όλη την προηγούμενη περίοδο και έδωσαν το γιορτινό «φιλί της ζωής» στον κλάδο της καφεστίασης, κυμαίνονται μεταξύ 20 και 40 ετών, ενώ οι μεγαλύτεροι ηλικιακά πολίτες του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής, είναι προφανώς πιο επηρεασμένοι από το άσχημο οικονομικό κλίμα που επικρατεί. Αποτέλεσμα αυτού, είναι η παρουσία της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας στις επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης και της αναψυχής να αρκετά περιορισμένη!

Στο πέρασμα της τελευταίας πενταετίας ο κ. Τσιρώνης σχολιάζει πως «κάθε πέρσι και καλύτερα. Το μέλλον δεν μοιάζει να είναι ευοίωνο. Οι παρέες δεν αλλάζουν συχνά στα μαγαζιά μας. Οι περισσότεροι κάθονται για να πιούν τον καφέ τους ακόμα και τρεις ώρες. Πιστεύω πως οι ετεροδημότες που επισκέφτηκαν φέτος το Αγρίνιο δεν είναι όσοι ήταν πέρσι, τουλάχιστον μέχρι τις παραμονές των Χριστουγέννων» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιρώνης ελπίζοντας πως το κλίμα θα «ζεσταθεί» τις επόμενες ημέρες.

Απευθυνόμενος στους αναγνώστες της «Σ», στους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής ο κ. Τσιρώνης τόνισε πως «από τις λίγες ευχάριστες στιγμές που έχουν απομείνει είναι αυτές του καφέ και του ποτού. Τις στιγμές αυτές δεν πρέπει να τις στερηθεί κανείς. Στα μαγαζιά μας ο καθένας θα ξεχαστεί και θα περάσει την ώρα του ευχάριστα, ενώ μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα και με πιο καθαρό μυαλό τα προβλήματα της καθημερινότητάς του. Πολύ θετικές πάντως είναι και οι ενέργειες που έχει κάνει ο Δήμος Αγρινίου με τον στολισμό της πόλης, το τρενάκι, το Χριστουγεννιάτικο χωριό και το παγοδρόμιο! Όλα αυτά αποτέλεσαν και αποτελούν κίνητρο για να βγει ο κόσμος από το σπίτι. Είμαστε υπέρ τέτοιων εκδηλώσεων και όπου μπορούμε σαν σύλλογος βοηθάμε και ευελπιστούμε να συνεχιστεί και του χρόνου γιατί όχι να εμπλουτιστεί».

Κωνσταντίνος Χονδρός