ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΤροποποίηση της Υπουργικής απόφασης για υποχρεωτική προμήθεια POS

Τροποποίηση της Υπουργικής απόφασης για υποχρεωτική προμήθεια POS

Τροποποίηση της Υπουργικής απόφασης για υποχρεωτική προμήθεια POS

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

 

“Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου σας ενημερώνει ότι δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 2881 Β΄, επισυνάπτεται στην παρούσα) η Κοινή Υπουργική Απόφαση με αριθμ. 86437/2017με την οποία επέρχεται τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 45231/20-04-2017 για την υποχρεωτική προμήθεια των POS, αναφορικά με την μείωση του διοικητικού προστίμου σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με την έγκαιρη προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού.

Συγκεκριμένα, ο επιχειρηματίας, από σήμερα, προκειμένου να επωφεληθεί της μείωσης του διοικητικού προστίμου (ύψους 1.500 ευρώ) που επιβάλλεται σε περίπτωση μη έγκαιρης προμήθειας του απαιτούμενου εξοπλισμού, θα πρέπει να αποδείξει στην αρμόδια ελεγκτική Υπηρεσία εντός 30 ημερών από την ημερομηνία της καταγγελίας ή του ελέγχου, με αποδεικτικό έγγραφο, την χρήση του τερματικού αποδοχής καρτών πληρωμών και μέσων πληρωμής με κάρτα και όχι μόνο την αγορά του, όπως προβλεπόταν στην45231/20-04-2017  Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Μία άλλη αλλαγή που επέρχεται, η οποία όμως δεν επηρεάζει ουσιαστικά σε τίποτα τους συναδέλφους μας, είναι ότι ο ορισμός του «καταναλωτή» γίνεται πιο περιφραστικά. Αποκαλείται πλέον «Πληρωτής ο οποίος ενεργεί για λόγους που δεν εμπίπτουν στην εμπορική, επιχειρηματική ή επαγγελματική του δραστηριότητα».

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Νοσοκομείο Αγρινίου: Ανέλαβαν δύο ακόμη επικουρικοί ιατροί

 

 

 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr