ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτισμοςΤριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων “Καψοράχη 2017”

Τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων “Καψοράχη 2017”

Τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων “Καψοράχη 2017”

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και φέτος το πολιτιστικό τριήμερο «Καψοράχη 2017» που πραγματοποιήθηκε στην Καψοράχη Μακρυνείας του Δήμου Αγρινίου, στις 4, 5 και 6 Αυγούστου 2017 από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καψοράχης με συνδιοργανωτές την ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας και το Δήμο Αγρινίου.

Ο κόσμος αγκάλιασε την προσπάθεια που καταβάλλει όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος, και αυτό το έδειξε με την προσέλευσή του και τις τρεις μέρες των εκδηλώσεων.

Το τριήμερο άνοιξε στις 4 Αυγούστου με την παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου Ρωμαίος και Ιουλιέτα του Μπόστ.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα – και σαφέστατα απολαυστική– παράσταση, με πολύ καλά στοιχεία σε κάθε επίπεδο, και άξιους πρωταγωνιστές που καθήλωσαν τους θεατρόφιλους.

Ακολούθησε μουσική εκδήλωση με τους Γιώργο Βλαχοδήμο, Λαμπρινή Πολιτοπούλου και τον Φίλιππο Μακρυκώστα.

Το πρωί οι πιστοί προσήλθαν στην καθιερωμένη λειτουργία στον Αγ. Νικόλαο Παλαιοχωρίου για να πάρουν την ευλογία από τον Αιδεσιμότατο πατέρα και ενορίτη Χρήστο Σπυρόπουλο.

Γλυκά, αναψυκτικά, κουβέντα και ξεκούραση κάτω από τον γεροπλάτανο και το βράδυ στην σκηνή προβλήθηκαν τρία ντοκιμαντέρ, τα οποία παραχώρησε στον Πολιτιστικό Σύλλογο Καψοράχης η ΕΡΤ, για την ιστορία του Δημοτικού τραγουδιού της περιοχής και προετοίμαζαν τον κόσμο για το τι θα συμβεί μετά.

Η παραδοσιακή Δημοτική βραδιά άρχισε με τον μοναδικό σολίστ Θανάση Βασιλόπουλο να παρουσιάζει τόσο δικές του δημιουργίες, όσο και άλλων γνωστών καλλιτεχνών.

Τον πλαισίωσαν αξιόλογοι τραγουδιστές όπως οι Γιώργος Σαρρής, Νίκος Τζούμας και Κατερίνα Γαργάλη. Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος οι φουστανελάδες του χορευτικού τμήματος Ελληνικών Μεσολογγίου, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς υπό την συνοδεία ζουρνάδων, πίπιζας και του μοναδικού κλαρίνου του Θανάση Βασιλόπουλου. Ραστ, μαραίνομαι ο καημένος, Ιτιά, Πατέρα μας μεγάλωσες κ.α., μετέφεραν τους παρευρισκομένους αρκετές δεκαετίες πίσω, όταν κλαρινίστας και τραγουδιστής έπαιζαν για τους μερακλήδες.

Η επόμενη ημέρα είχε απ’ όλα…

Αγώνα δρόμου, επίδειξη KICK BOXING, MUAY THAI, επίδειξη αυτοάμυνας….

Το “phantom” και αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Νίκος Σαργκάνης τίμησε με την παρουσία του τις εκδηλώσεις και απένειμε εκ μέρους του συλλόγου τιμητική πλακέτα, στην ομάδα ποδοσφαίρου του Παναιτωλικού, την οποία παρέλαβε ο Πρόεδρος Μάκης Μπελεβώνης.

Επίσης έγινε βράβευση των ποδοσφαιρικών ομάδων της Μακρυνείας για την προσφορά τους στο ποδόσφαιρο.

Το κλείσιμο του τριημέρου έγινε με την γιορτή Αθερίνας και το 3ο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά τμήματα συλλόγων της Μακρυνείας.

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος αναφέρει: “Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε να προάγουμε τον πολιτισμό και να απολαμβάνουμε καταξιωμένους  καλλιτέχνες στην περιοχή μας.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας, τους εθελοντές, τους καλλιτέχνες και όλους όσους εργάσθηκαν για να έχουμε αυτό το καλό αποτέλεσμα.

Επίσης ευχαριστούμε πολύ, όλους όσους παρευρέθηκαν στις εκδηλώσεις μας και τους περιμένουμε στο πολιτιστικό μας τριήμερο ΚΑΨΟΡΑΧΗ 2018 για να ξαναζήσουμε στιγμές κεφιού και χαράς”.

kapsoraxi2017a

kapsoraxi2017b

kapsoraxi2017c

kapsoraxi2017d

kapsoraxi2017e

kapsoraxi2017f

Με τις γνωστές απουσίες και η σημερινή προπόνηση του Παναιτωλικού

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr