ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΟμιλία Μ. Τριανταφύλλου επί του νομοσχεδίου «τροποποίηση του Κώδικα του οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών και λοιπές διατάξεις» (VIDEO)

Ομιλία Μ. Τριανταφύλλου επί του νομοσχεδίου «τροποποίηση του Κώδικα του οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών και λοιπές διατάξεις» (VIDEO)

Ομιλία Μ. Τριανταφύλλου επί του νομοσχεδίου «τροποποίηση του Κώδικα του οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών και λοιπές διατάξεις» (VIDEO)

Στην ολομέλεια της Βουλής για τις τροποποιήσεις, που εισάγονται σχετικά με  τη λειτουργία του Υπουργείου Εξωτερικών, τοποθετήθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Τριανταφύλλου .

Η βουλευτής, αρχικά, εξαπέλυσε επίθεση  στην αντιπολίτευση κάνοντας λόγο για διασπορά ψευδών ειδήσεων, που προκαλεί την κοινή λογική.

Αναφέρθηκε στην ανάγκη αναδιοργάνωσης του Υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο πρέπει να διαδραματίσει  έναν σημαίνοντα ρόλο, ειδικά σε μια περίοδο που όλα τα μέτωπα της εθνικής εξωτερικής πολιτικής είναι ανοιχτά και οι προκλήσεις καθημερινές.

Η κ. Τριανταφύλλου υπεραμύνθηκε των διατάξεων εστιάζοντας ,κυρίως, στις διαδικασίες διαφάνειας, λειτουργικότητας και αντιμετώπισης προβλημάτων,  ενώ εξήρε το ρόλο των δύο επανασυσταθέντων εργαλείων, του Κέντρου Ανάλυσης και Σχεδιασμού και του Επιστημονικού συμβουλίου.

Τέλος, η βουλευτής τόνισε ότι πρέπει να κάνουμε οτιδήποτε είναι δυνατό για να διασφαλίσουμε συνθήκες και προϋποθέσεις για την αποτελεσματικότερη άσκηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Ακολουθεί το βίντεο της ομιλίας:

Στις Βρυξέλλες η Χριστίνα Σταρακά

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr