«Τρέχει» ο νέος δρόμος Αγρίνιο – Καρπενήσι (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Μεγάλο τμήμα των πέντε πρώτων χιλιομέτρων έχει ήδη ασφαλτοστρωθεί

Σε εξέλιξη βρίσκεται την ίδια στιγμή διαγωνισμός από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την συντήρηση του υφιστάμενου οδικού δικτύου Αγρινίου μέχρι τα όρια με Ευρυτανία

Μετά το πολύπαθο έργο Ακτίο – Αμβρακία που πλέον φαίνεται να έχει πάρει το… δρόμο του, ένα ακόμα, το Αγρίνιο – Καρπενήσι, όπως όλα δείχνουν βγαίνει στην επιφάνεια και παράλληλα έχει τοποθετηθεί ψηλά στην ατζέντα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Το έργο αυτό  με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα το 2013 γλίτωσε την απένταξη και σήμερα τα πέντε πρώτα χιλιόμετρα (περιοχή Καμαρούλας) ήδη έχουν ασφαλτοστρωθεί.

giannis-litras
Ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας

«Αποτελεί πάγιο αίτημα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η δημοπράτηση και ολοκλήρωση του έργου Αγρίνιο – Καρπενήσι. Είναι ψηλά στην ατζέντα μας. Πιστεύουμε στην αναγκαιότητα του έργου και γι’ αυτό κατά το παρελθόν το πήραμε ως Περιφέρεια και το πληρώσαμε με πρωτοβουλία του κ. Κατσιφάρα, καθώς το 2013 δημοπρατήθηκε από το ΥΠΟΜΕΔΙ, στο οποίο ανήκει ακόμη, αλλά κινδύνευε με απένταξη. Το μεγαλύτερο τμήμα των πέντε πρώτων χιλιομέτρων, από τα Lidl προς την Αβόρανη μέχρι πιο πάνω από τον Σχίνο, συγκεκριμένα το τμήμα της Καμαρούλας, έχουν ασφαλτοστρωθεί και υπάρχουν κάποιες μικρές εκκρεμότητες, ενώ οι εργασίες συνεχίζονται. Το τμήμα αυτό ευελπιστούμε πως μέχρι το τέλος του έτους θα είναι έτοιμο. Μετά είναι ζήτημα του ΥΠΟΜΕΔΙ» δήλωσε στη «Σ» ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας.

Ωστόσο, απομένουν ακόμη δυόμιση χιλιόμετρα, από την Γέφυρα της Ερμίτσας μέχρι και τα Lidl στην περιοχή της Αβόρανης, για τα οποία εκκρεμεί η οικιστική μελέτη για την σύνταξη και ολοκλήρωση της οποίας απαιτείται όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να συζητήσουν για την χάραξη του έργου, ώστε να ληφθεί η τελική απόφαση ώστε να προκηρυχθεί ως νέο έργο και να εγκατασταθεί ο εργολάβος.

Παράλληλα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με τον κ. Λύτρα, έχει εξασφαλίσει 2,5 εκατ. ευρώ για τη συντήρηση του υφιστάμενου οδικού δικτύου Αγρινίου – Καρπενησίου, αλλά και για τον δρόμο Αγρίνιο – Θέρμο που περιλαμβάνει εργασίες ασφαλτόστρωσης, διαγράμμισης και καθαρισμού του δρόμου από φυτά και θάμνους. «Ο διαγωνισμός για το έργο αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη και στις 28 Αυγούστου θα ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές. Στόχος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι τέλος Οκτωβρίου να εγκατασταθεί ο εργολάβος» συμπλήρωσε καταλήγοντας ο κ. Λύτρας.

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση» 

agrinio-karpenisi (1)

agrinio-karpenisi (2)

agrinio-karpenisi (3)

agrinio-karpenisi (4)

Δήμος Αγρινίου: Έργα υδροδότησης και αποχέτευσης 16 εκατ. ευρώ!