ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΤρέχει το έργο επέκτασης του Βιολογικού στο Αγρίνιο

Τρέχει το έργο επέκτασης του Βιολογικού στο Αγρίνιο

Τρέχει το έργο επέκτασης του Βιολογικού στο Αγρίνιο

Ενα απο τα σημαντικότερα αποχετευτικα έργα στην Αιτωλοακαρνανία,η ”Επέκταση Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων του Δήμου Αγρινίου “, ξεκίνησε στις 5 Ιανουαρίου 2018 με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξυ της ΔΕΥΑ Αγρινιου και της αναδοχου τεχνικης εταιρειας ΜΤ ΑΤΕ. Η ολοκλήρωση του έργου εκτιμαται ότι θα έχει γινει μεσα στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2019.

Με αρχικό προυπολογισμο στα 9.790.000 ευρώ και συμβαση στα 5.840.000 ευρώ (ποσα χωρίς τον ΦΠΑ),το έργο αφορά την επέκταση των εγκαταστάσεων του Βιολογικού καθαρισμού , προκειμένου η μονάδα να εξυπηρετεί τις ανάγκες των Δημοτικών Ενοτήτων Στράτου, Θεστιέων, Αγγελοκάστρου, Αρακύνθου και Μακρυνείας. με την χρηση του πλεον σύγχρονου συστηματος επεξεργασίας αστικών λυμάτων,των μεμβρανών δηλαδη τυπου MBR. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες αποχέτευσης στην πόλη και θα συμβαλλει στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η μονάδα σήμερα έχει δυναμικότητα ισοδύναμου πληθυσμού 60.000 κατοίκων και η επέκταση θα αυξήσει την δυναμικότητα κατά 30.000 κατοίκους. Το έργο προβλέπει την κατασκευή νέων δεξαμενών βιολογικής επεξεργασίας όπου θα τοποθετηθούν οι μεμβράνες που θα επεξεργάζονται τα λύματα,την κατασκευή νέας γραμμής αφυδάτωσης της ιλύος καθώς επίσης και την συμπλήρωση του συστήματος απολύμανσης των εκροών.

Εκτός από την δεξαμενή της βιολογικής επεξεργασίας MBR,θα κατασκευαστει νέα μονάδα χλωρίωσης -αποχλωρίωσης, αντλιοστάσια στραγγιδίων και τροφοδοσίας ιλύος, δεξαμενη αποθήκευσης ιλύος καθώς και οι απαραιτητες κτιριακές υποδομές για την υποστήριξη και εξυπηρέτηση των συγκεκριμένων σύγχρονων μονάδων επεξεργασίας λυμάτων. Ταυτόχρονα θα γίνουν αναβαθμίσεις στην υφιστάμενη μονάδα της αφυδάτωσης και επεκτάσεις σε δίκτυα ηλεκτροδότησης, οδοποιίας, ύδρευσης, εξωτερικού φωτισμού και πλήρης ανακατασκευή των αυτοματισμών με στόχο την εύρυθμη και βέλτιστη λειτουργία του συνόλου της Εγκαταστασης.
Τα επεξεργασμένα λύματα από την ΕΕΛ θα εισρέουν στο υφιστάμενο φρεάτιο εξόδου και από εκεί θα εκρέουν στον εγκεκριμένο αποδέκτη που είναι ο ποταμός Αχελώος.

Στο μεγάλο αυτό έργο συμμετάσχει η ελληνική εταιρεία ΥΔΑΤΩΡ Α.Ε., μία από τις κορυφαίες εταιρείες σε έργα διαχείρισης νερού και λυμάτων. Στο συγκεκριμένο έργο πρόκειται να εγκατασταθεί εξοπλισμός Xylem Flygt, όσον αφορά τις αντλίες λυμάτων, τους αναδευτήρες και τους αεριστήρες. Επίσης τα πιεστικά συγκροτήματα επεξεργασμένου και καθαρού νερού θα είναι κατασκευής Υδάτωρ με αντλίες Xylem Lowara.

Με αφορμή αυτή την συνεργασία ο Στάθης Μανδηλαράς, Διευθύνων Σύμβουλος ΜΤ ΑΤΕ,δήλωσε στο ypodomes.com “η διάθεση μας είναι να ολοκληρώσουμε το έργο το συντομότερο δυνατό, έχουμε ήδη καταθέσει την οριστική μελέτη και σε λίγο καιρό θα έχουμε και την μελέτη εφαρμογής. Έχει παραγγελθεί ο βασικός εξοπλισμός του έργου που ειναι οι μεμβρανες και θα αρχίσουν άμεσα οι χωματουργικές εργασίες και οι εργασίες σκυροδέματος της μεγάλης δεξαμενής. Έχουμε μία πολυετή συνεργασία με την εταιρεία ΥΔΑΤΩΡ η οποία έχει κυλήσει άψογα”.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΥΔΑΤΩΡ Α.Ε. Γιώργος Ευστρατιάδης δήλωσε στο ypodomes.com: ” Το έργο της επέκτασης του Βιολογικού Αγρινίου θα αναβαθμίσει την ποιότητα της παροχής υπηρεσιών στην ευρύτερη περιοχή. Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη της την ΜΤ ΑΤΕ η οποία επέλεξε την ποιότητα των προϊόντων Xylem και των υπηρεσιών της εταιρίας μας. Η ΥΔΑΤΩΡ είναι παρούσα σε ένα ακόμα μεγάλο έργο, συνεχίζοντας την παράδοσή της ως ηγέτης σε συμμετοχές στα αποχετευτικά έργα της χώρας.”

ypodomes.com

Παράσυρση 4χρονης στον Άγιο Κωνσταντίνο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr