Τράπεζα θεμάτων – Με εγκύκλιο καταργήθηκε και επισήμως

Τράπεζα θεμάτων

Με εγκύκλιο καταργήθηκε και επισήμως

Χαμόγελα και ανακούφιση στην εκπαιδευτική κοινότητα. Τι δηλώνει ο Πρόεδρος της Β ΕΛΜΕ

 

Με εγκύκλιο που αποστάλθηκε σε όλα τα σχολεία, προ λίγων ημερών, καταργήθηκε και επισήμως η Τράπεζα Θεμάτων. Μόνο θετική θα μπορούσε να είναι η εξέλιξη αυτή, αφού το ζήτημα της Τράπεζας Θεμάτων απασχολούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, από την ίδρυσή της, τόσο τους εκπαιδευτικούς όσο και τους μαθητές. Το θέμα αυτό απασχολούσε όλους τους μαθητές της Β΄ και της Α΄ Λυκείου, αλλά το γεγονός ότι η προεκλογική εξαγγελία της νέας κυβέρνησης έγινε πράξη, προκάλεσε χαμόγελα ανακούφισης, αφού όλη η εκπαιδευτική κοινότητα είχε εξ αρχής ταχθεί κατά της Τράπεζας Θεμάτων.

Λόγω όμως του μεγάλου κόστους που δαπανήθηκε για την δημιουργία της Τράπεζας Θεμάτων, 1,5 εκατομμύρια ευρώ, ο ρόλος της θα αλλάξει, αλλά θα συνεχίσει να υφίσταται. Συγκεκριμένα, θα λειτουργεί συμβουλευτικά και ως προς την θεματολογία και ως προς την «τοποθέτηση» του εκάστοτε θέματος στην διδασκαλία κ.λ.π. Η εγκύκλιος αυτή, περί κατάργησης της τράπεζας θεμάτων, τερμάτισε αυτομάτως την ψυχολογική φθορά των μαθητών και των οικογενειών τους, ενώ έβαλε τέλος σε ένα μέτρο που από κάποιους είχε χαρακτηριστεί και ως αναχρονιστικό.

Ο πρόεδρος της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας κ. Αντώνης Μίκροβας δήλωσε για την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων: «Έπρεπε να καταργηθεί , ήταν ένα από τα ζητήματα που είχε τεθεί από την ίδρυση μάλιστα της Τράπεζας Θεμάτων και από την ΕΛΜΕ και κυρίως από την ΟΛΜΕ. Με την Τράπεζα Θεμάτων το Λύκειο μετατρέπονταν σε εξεταστικό κέντρο και θα υπήρχε μαθητική διαρροή, όπως και συνέβη. Η Τράπεζα Θεμάτων, παραμένει συμβουλευτικά και μόνο, λόγω του κόστους της, στοίχισε 1,5 εκατομμύρια ευρώ, και για να δίνει κατευθύνσεις».

Κων/νος Χονδρός