ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΠότε το Υπουργείο Υγείας θα ανανεώσει τη θητεία του Δ.Σ. των διασυνδεόμενων νοσοκομείων;

Πότε το Υπουργείο Υγείας θα ανανεώσει τη θητεία του Δ.Σ. των διασυνδεόμενων νοσοκομείων;

Πότε το Υπουργείο Υγείας θα ανανεώσει τη θητεία του Δ.Σ. των διασυνδεόμενων νοσοκομείων;

Τεράστιο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στα διασυνδεόμενα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου αφού από τις 10 Αυγούστου δεν έχει συνεδριάσει το Δ.Σ.

Και πως να συνεδριάσει όταν το υπουργείο υγείας δεν έχει προχωρήσει στην ανανέωση της θητείας των υπαρχόντων και την τοποθέτηση τριών μελών στο Δ.Σ. ώστε να υπάρξει απαρτία. Από τον Αύγουστο λοιπόν όλες οι αποφάσεις για διάφορα θέματα που πρέπει να παρθούν έχουν μείνει πίσω και παρόλες τις οχλήσεις των δυο διοικητών προς τους αρμόδιους δεν έχει γίνει κάτι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνεται «σκοτωμός» από κάποια στελέχη της Ν.Δ. που ενδιαφέρονται… Αλλά μήπως δεν είναι ακριβώς αυτή η αλήθεια αλλά ότι κάποιοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι θέλουν ο καθένας να βάλει τον δικό του… άνθρωπο; Το θέμα δεν είναι καθόλου απλό μιας και εκκρεμούν πολύ σοβαρά ζητήματα, όπως διαγωνισμοί και οι ανανεώσεις των συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα και την φύλαξη.

Ασφαλείς πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι έχει δοθεί από τράπεζα δεύτερη παράταση σχετικά με τις οικονομικές δοσοληψίες που έχουν τα διασυνδεόμενα νοσοκομεία και δεν χωράει τρίτη!

Τα προβλήματα όμως δεν μόνο αυτά, αλλά οι προσλήψεις γιατρών που έχουν σταματήσει! Από το υπουργείο υγείας δεν φαίνεται να υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση για το τι πρόκειται να γίνει με τις μόνιμες προσλήψεις. Ότι ενέκρινε η προηγούμενη κυβέρνηση έχει παγώσει, ενώ δεν γίνεται κουβέντα και για το τι θα γίνει με τους επικουρικούς  γιατρούς.

Μιλώντας στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και την Δήμητρα Λαοπόδη, ο εκπρόσωπος των γιατρών στο Δ.Σ. Κωνσταντίνος Μπακόπουλος, περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι πρώτη φορά παρατηρείται τέτοια καθυστέρηση στην ανανέωση του Δ.Σ και την τοποθέτηση τριών νέων μελών από το υπουργείο υγείας με τα θέματα που απασχολούν τα δυο νοσοκομεία να συσσωρεύονται. Μάλιστα ανέφερε ότι όταν θα συνεδριάσει το νέο Δ.Σ. θα έχουν μαζευτεί περισσότερα από 100 θέματα που ζητούν άμεσα λύσεις. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να συνεδριάζει καθημερινά για να μπορέσει να μπει ξανά σε μια σειρά…

Αναφορικά με τις προσλήψεις ιατρικού προσωπικού που το νοσοκομείο Αγρινίου ζητά από τον περασμένο Μάιο, ο κ. Μπακόπουλος επισήμανε ότι οι προσλήψεις πάγωσαν λόγω εκλογών αλλά ακόμη το Υπουργείο Υγείας δεν έχει δώσει καμιά απάντηση στο τι πρόκειται να γίνει με το συγκεκριμένο θέμα.

Εφημερίδα «Συνείδηση»

«…μακριά από την Πανεπιστημιούπολη…» (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr