Το Υπουργείο Εργασίας παραχώρησε τέσσερις νέες αίθουσες στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου ένα χρόνιο αίτημα ικανοποιήθηκε από το Υπουργείο Εργασίας και αφορά στην παραχώρηση τεσσάρων επιπλέον αιθουσών που ήταν τόσα χρόνια κλειστές στο οίκημα που στεγάζεται το 21ο Δημοτικό Αγρινίου και είναι κτίριο ιδιοκτησίας του ΟΑΕΔ.

Με ενέργειες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων οι οποίες ξεκίνησαν πριν τρία χρόνια και σε συνεργασία με την νομική υπηρεσία του Δήμου Αγρινίου και τον ίδιο τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, επίσημα με απόφαση που υπογράφει η Υπουργός Εργασίας Ευτυχία Αχτσιόγλου, οι αίθουσες που ζητήθηκαν παραχωρήθηκαν με την μορφή χρησιδανείου για 10 έτη, ώστε να καλυφθούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του σχολείου.

Μια εξέλιξη η οποία θεωρείται πολύ σημαντική και θα δώσει λύσεις στο θέμα  χωροθέτησης.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρει:

“Είναι γεγονός! Με υπουργική απόφαση παραχωρούνται πλέον οι 4 αίθουσες που διεκδικούσαμε εδώ και τρία χρόνια! Πώς θα χρησιμοποιηθούν; Ως αίθουσα δασκάλων, αίθουσα μουσικής/εικαστικών, βιβλιοθήκη/αναγνωστήριο.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Γιώργο Παπαναστασίου και τη νομική υπηρεσία του Δήμου για τη συμβολή τους σε αυτή την προσπάθεια του συλλόγου.

Επόμενο βήμα να υλοποιηθεί η υπόσχεση – δέσμευση του Δημάρχου για εξωτερική και εσωτερική διαμόρφωση του κτιρίου (στεγανοποίηση στέγης, ελαιοχρωματισμοί, εξοπλισμός αιθουσών).
Γιατί…..μοναδική μας έννοια: ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ”.

Μάλιστα δόθηκε στην δημοσιότητα και την σχετική υπουργική απόφαση.

 

 

agriniolike.gr