ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΤο ναρκωτικό «σκανκ» έχει εισβάλει στα ελληνικά σχολεία – Χρήστες ακόμη και 12χρονοι μαθητές (VIDEO)

Το ναρκωτικό «σκανκ» έχει εισβάλει στα ελληνικά σχολεία – Χρήστες ακόμη και 12χρονοι μαθητές (VIDEO)

Το ναρκωτικό «σκανκ» έχει εισβάλει στα ελληνικά σχολεία – Χρήστες ακόμη και 12χρονοι μαθητές (VIDEO)

Μάστιγα αποτελεί πλέον η χρήση ναρκωτικών ουσιών στα σχολεία, αφού το είδος κάνναβης με την ονομασία «σκανκ» έχει εισβάλει για τα καλά στη ελληνική πραγματικότητα.

Την ανησυχητική κατάσταση που επικρατεί πλέον περιέγραψε μιλώντας στο One TV ο Παναγιώτης Σαϊβανίδης, υπεύθυνος κέντρου άμεσης πρόσβασης ΚΕΘΕΑ (off club). Ο κ. Σαϊβανίδης μάλιστα σημειώνει ότι δεν υπάρχει συνοικία σε Αθήνα ή οποιαδήποτε άλλη πόλη της χώρας που να μη γίνεται διακίνηση.

«Είναι αποδεκτό από την κοινωνία όπως το αλκοόλ, δεν υπάρχει νέος που να μην ξέρει τι είναι ή να μην έχει κάποιου είδους άμεση ή έμμεση επαφή», είπε. Την ίδια ώρα σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη ναρκωτική ουσία έχει απήχηση και σε άτομα πολύ μικρότερης ηλικίας, ακόμα και 12 ή 13 ετών, ενώ το λεγόμενο «σκανκ» έρχεται δεύτερο μετά την ηρωίνη στη χρήση από ναρκομανείς.

Οι επιπτώσεις του «σκανκ» στους εφήβους

Ο κ. Σαϊβανίδης μίλησε και για τις επιπτώσεις της εν λόγω ναρκωτικής ουσίας στους εφήβους, τονίζοντας ότι τριπλασιάζει το κίνδυνο εκδήλωσης ψυχωσικών επεισοδίων, μια κατάσταση που μάλιστα μπορεί να εξελιχθεί σε χρόνια, με τους χρήστες να μην «επιστρέφουν ποτέ στη συνειδητή τους υπόσταση».

Σημειώνεται ότι στις 17/09 η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησε στοχευμένους ελέγχους έξω από σχολεία για διακίνηση ναρκωτικών, προχωρώντας σε 24 προσαγωγές.

Πηγή: iefimerida.gr

Στη Βουλή οι συμβάσεις για τους υδρογονάνθρακες και για το Ιόνιο – Eπενδύσεις 140 εκ. ευρώ για έρευνες

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr