ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΤο Ε.Κ.Α. για την απεργιακή συγκέντρωση της ερχόμενης Τρίτης στο Αγρίνιο

Το Ε.Κ.Α. για την απεργιακή συγκέντρωση της ερχόμενης Τρίτης στο Αγρίνιο

Το Ε.Κ.Α. για την απεργιακή συγκέντρωση της ερχόμενης Τρίτης στο Αγρίνιο

Συνάδελφοι- σες, η κυβέρνηση της Ν.Δ. έφερε στη βουλή το πολυνομοσχέδιο για την  περιβόητη  «ανάπτυξη για όλους» παίρνοντας τη σκυτάλη  από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ  που δικό τους αφήγημα  ήταν «η δίκαιη ανάπτυξη».

Η ανάπτυξη που επικαλείται η κυβέρνηση δε θα είναι  για όλους , θα είναι η ανάπτυξη  που απαιτούν  το κεφάλαιο  , οι επιχειρηματικοί όμιλοι και τ’ άλλα αρπαχτικά . Αυτό αποδεικνύεται από τις δεκάδες τροπολογίες  του πολυνομοσχεδίου  που δίνουν τελειωτικό χτύπημα  σε μισθούς , εργασιακές σχέσεις , κλαδικές συμβάσεις , δικαιώματα των εργαζομένων.

Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει :

  • Μέτρα για το χτύπημα των κλαδικών συμβάσεων. Δίνει με το νόμο το δικαίωμα σε επιχειρήσεις  να μην τις εφαρμόζουν .
  • Δίνει νέες προϋποθέσεις και διευκολύνσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες  για να εξασφαλίζουν πιο φτηνούς εργάτες  με ελαστικές μορφές απασχόλησης.
  • Κατάργηση του ελάχιστου δικαιώματος  προσφυγής στον ΟΜΕΔ για τις συλλογικές συμβάσεις υλοποιώντας την απαίτηση  των μεγαλοεργοδοτών.
  • Συνυπευθυνότητα των εργαζομένων για τη μη πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη . Στην ουσία αθωώνει την εργοδοσία και θα αφήσει χιλιάδες εργαζόμενους ανασφάλιστους.
  • Μέτρα καταστολής της λειτουργίας των συνδικάτων , των αγώνων των εργαζομένων, θεσπίζοντας  το ηλεκτρονικό  μητρώο  των συνδικάτων και την ηλεκτρονική ψηφοφορία για απόφαση  απεργίας. Είναι  γενικευμένο φακέλωμα  που  σκοπό έχει να τρομοκρατήσει  και να απειλήσει  τους εργαζόμενους να μην αγωνίζονται , να μη διεκδικούν  το δίκιο τους .
  • Καταργούνται όλες  οι συλλογικές διαδικασίες  διοικητικών συμβουλίων, γενικών συνελεύσεων  και τα ίδια τα καταστατικά  των συνδικάτων.

Σ΄ αυτή την προσπάθεια  έχει  τη στήριξη της πλειοψηφίας της Γ.Σ.Ε.Ε.  Όπως στήριξε  και πέρσι την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  κατά την ψήφιση του απεργοκτόνου νόμου ,  στηρίζει τώρα και την κυβέρνηση  της Ν.Δ.  για το παραπέρα χτύπημα  των αγώνων και της λειτουργίας των συνδικάτων.

Συνάδελφοι, – σες,  τα μέτρα καταστολής  στοχεύουν  τους εργαζόμενος  και τα συνδικάτα,  για να μπορούν κράτος  και εργοδοσία  να υλοποιούν τους σχεδιασμούς τους.

Δε θα το επιτρέψουμε . Με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες  και τα συμφέροντά  μας αγωνιζόμαστε  για σύγχρονους όρους  δουλειάς, για ζωή με δικαιώματα, για αυξήσεις  στους μισθούς , τις συντάξεις και στις  κοινωνικές παροχές, για συνδικάτα ανεξάρτητα από το κράτος και την εργοδοσία.

Δίνουμε  απάντηση με την απεργία την Τρίτη  24 Σεπτέμβρη .

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ –  ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ  – ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΟΛΟΙ στην απεργιακή συγκέντρωση ώρα 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία στο ΑΓΡΙΝΙΟ 

         

Δυτική Ελλάδα: Έσπειρε τον τρόμο Ι.Χ. – Μπήκε μέσα σε αυλή σπιτιού (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

                   

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr