Το άλλο με την αντιπλημμυρική προστασία το ξέρεις;

Εν έτη 2019 το ζητούμενο στο νομό Αιτωλοακαρνανίας από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι ακόμη… η αντιπλημμυρική προστασία!

Αλλά μπορεί κάποιος να πει και σε μας τους ταπεινούς Αιτωλοακαρνάνες που με την πρώτη νεροποντή πνιγόμαστε τις πταίει; Μήπως ορισμένοι τόσο από την περιφέρεια όσο και από τις κυβερνήσεις που πέρασαν, αλλά και τους βουλευτές του νομού μας θα έπρεπε να θέσουν το ζήτημα αυτό επί τάπητος; Οι αρχές αυτής της χώρας, αλλά και της περιφέρειας, όπως φάνηκε όλα αυτά τα χρόνια δεν πήραν στα σοβαρά την κλιματική αλλαγή και στάθηκαν μόνο σε… μερεμέτια. Οι καιρικές συνθήκες, όπως μπορεί πλέον εύκολα κάποιος να αντιληφθεί, έχουν αλλάξει άρδην και εκεί που είχαμε τέσσερις εποχές περάσαμε στις δυο και αυτές με το ζόρι! Άλλοτε μας χτυπάει την πόρτα ο καύσωνας και άλλοτε πέφτει η βροχή με το… τουλούμι. Το Greek Summer σε λίγα χρόνια θα αποτελεί… ανάμνηση. Το θέμα όμως είναι ότι εάν δεν θωρακιστεί η περιοχή μας άμεσα από αντιπλημμυρικά έργα, ίσως είναι θέμα χρόνου να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές!

Αλλά σε μια χώρα που για να γίνει ένας αυτοκινητόδρομος πρέπει να περάσουν οι πολίτες τα πάνδεινα, η αντιπλημμυρική προστασία να ακούγεται ως ανέκδοτο!

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Η αντιπαλότητα δεν ωφέλησε ποτέ το Αγρίνιο!