ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΝαυπακτοςΜετά τις εθνικές εκλογές ξεκινά το έργο της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Ναυπάκτου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Μετά τις εθνικές εκλογές ξεκινά το έργο της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Ναυπάκτου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Μετά τις εθνικές εκλογές ξεκινά το έργο της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Ναυπάκτου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Το έργο έχει δημοπρατηθεί από τις 23 Ιανουαρίου 2019 και τον περασμένο Μάρτιο μάλιστα άνοιξαν οι προσφορές των εργοληπτικών εταιρειών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Πλέον το έργο έχει συμβασιοποιηθεί και αμέσως μετά τις Εθνικές εκλογές του Ιουλίου, αναμένεται η εγκατάσταση του εργολάβου σε αυτό. πλέον αναμένεται η εγκατάσταση του εργολάβου σε αυτό.

Το έργο έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και αφορά το τμήμα της Ναυπάκτου από την πλατεία Παπαχαραλάμπους μέχρι και την οδό Σοΐδα στην πλαζ της Ναυπάκτου.  Πέραν των επιφανειακών παρεμβάσεων, με το έργο αντικαθίστανται οι αμιαντοσωλήνες στην ύδρευση, από την πλατεία Φαρμάκη μέχρι το ύψος της πλαζ, διαχωρίζεται το δίκτυο ομβρίων από τα λύματα στο ίδιο τμήμα. Επιπλέον αναπλάθεται το τμήμα από την Πλατεία Παπαχαραλάμπους (αλλάζει και η πλατεία), μέχρι την δυτική είσοδο του Κάστρου, στο ύψος της πλαζ.

Το έργο αναμένεται να αλλάξει την όψη των δρόμων περιμετρικά της πλατείας του Λιμανιού, αυξάνει παντού το πλάτος των πεζοδρομίων, χρησιμοποιεί ως κύριο υλικό σε οδόστρωμα και πεζοδρόμιο την φυσική πέτρα, σε αρμονία με τα υλικά που ήδη υπάρχουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Δήμου, το έργο δεν είναι ξεκομμένο από τον γενικότερο προγραμματισμό καθώς, συμπληρώνει προηγούμενα έργα και συμπληρώνεται με άλλες προτάσεις όπως η ανάπλαση στην πλατεία Αγίας Παρασκευής, τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου, το Πολιτιστικό μονοπάτι, η αποκατάσταση Ανατολικού τμήματος του Κάστρου.

Έργα που έχουν δημοπρατηθεί ή αναμένεται η έγκριση της χρηματοδότησής τους. Σε κάθε περίπτωση, όπως δηλώνεται από μέρους της δημοτικής αρχής, σκοπός της είναι να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη υλοποίησή τους, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Πρακτικά η εκκίνηση του έργου της  ανάπλασης του Ιστορικού κέντρου της Ναυπάκτου, εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου θα προκαλέσει κάποια αναστάτωση στην καθημερινότητα της πόλης, με τον εργολάβο, σύμφωνα με πληροφορίες μας να πιάνει δουλειά στα τμήματα του έργου – πιθανόν πλατεία Παπαχαραλάμπους και πλαζ, που θα φέρουν την μικρότερη όχληση.

Πηγή:nafsweek.gr

https://nafsweek.gr/wp-content/uploads/2019/06/%CE%A0%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%82-001-%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE.jpg

Ναυπακτία: Παρεμβάσεις στο γήπεδο του Ξηροπηγάδου (ΦΩΤΟ)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr