ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΤην Μεγαλομάρτυρα Αγία Βαρβάρα γιόρτασαν στη Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Την Μεγαλομάρτυρα Αγία Βαρβάρα γιόρτασαν στη Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Την Μεγαλομάρτυρα Αγία Βαρβάρα γιόρτασαν στη Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)
Με θρησκευτική κατάνυξη τελέστηκε και φέτος ο Εορτασμός της Αγίας Βαρβάρας στο χωριό μας. Παραμονή τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός μετ’ αρτοκλασιας από τον Αρχιμανδρίτη Πάτερ Δαβίδ Μπαζουλα και Ιεροψαλτη τον κ. Παναγιώτη Βουρλέτση. Μετά το τέλος του Εσπερινού ο πάτερ Δαβίδ μάς μίλησε για τον Βίον της Αγίας Βαρβάρας και για τον Μαρτυρικό θανατο της δια απαγχονισμου από τον πατέρα της Διόσκουρο.
Ανήμερα της Αγίας Βαρβάρας τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασιας από τον Αρχιμανδριτη Πάτερ Δαβίδ Μπαζουλα και Ιεροψαλτη τον Κον Παναγιώτη Βουρλετση. Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία παραβρέθηκαν οι μαθητές τού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγειου Χρυσοβίτσας με την δασκάλα τους, οι απόγονοι των κτητορων, και αρκετοί συγχωριανοι μας, καθώς και από τα ομορα χωριά, και λόγω πού Εκκλησάκι τής Αγίας Βαρβάρας είναι μοναδικό στην περιοχή Ξηρομερου.
Μετά το τέλος τού Μεγα Εσπερινου και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προσφέρθηκαν στους πιστούς Αρτοκλασιες, το Ξηρομεριτικο γλυκό Ραβανι και διάφορα αλλα γλυκίσματα.
xiromeronews.gr / φωτο Τζένη Παπαδημητρίου
ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr