ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑστυνομικα ΝεαΘύμα κλοπής στο Σύνταγμα ο γνωστός επιχειρηματίας Γιώργος Κορρές από την συμμορία με το μέικ απ!

Θύμα κλοπής στο Σύνταγμα ο γνωστός επιχειρηματίας Γιώργος Κορρές από την συμμορία με το μέικ απ!

Θύμα κλοπής στο Σύνταγμα ο γνωστός επιχειρηματίας Γιώργος Κορρές από την συμμορία με το μέικ απ!

Ο επιχειρηματίας Γιώργος Κορρές των γνωστών φυσικών καλλυντικών περιγράφει λεπτό προς λεπτό πως ανυποψίαστος τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του από την Ασία έπεσαν στα νύχια των αδίστακτων κακοποιών στην πλατεία Συντάγματος και πως αισθάνθηκε άσχημα ο ίδιος που δεν μπόρεσε να τους προστατεύσει!

Γράφει ο Γιώργος Κορρές:

«Μια δυσάρεστη εμπειρία χτες το βράδυ. Με δυο συνεργάτες από την Ασία στην πλατεία Συντάγματος, κατά τις 8, εκατοντάδες άνθρωποι γύρω, περπατάω 3 μέτρα μπροστά τους, γυρίζω να τους δω, και μιλούν ο ένας στον άλλο θορυβημένοι, κάποιος τους έχει λερώσει τα κουστούμια στην πλάτη, απο πάνω μέχρι κάτω με γραμμές υγρού make up. Αμηχανία, αίσθημα ντροπής και αναστάτωση. Νιώθω ενοχές γιατί τους συνοδεύω στην πόλη μου, και κάπως τους άφησα απροστάτευτους. Αναρωτιόμαστε τι πρέπει να κάνουμε, δεν πάει το μυαλό μας καθόλου σε κάτι περισσότερο, φτάνουμε στο κάτω περίπτερο της πλατείας και αγοράζω χαρτομάντιλα και υγρά μαντηλάκια. Στην γωνία της Φιλελλήνων σταματάμε για να τους βοηθήσω να σκουπίσουν όπως όπως τα ρούχα τους, έχουν ήδη ακυρώσει το επόμενο ραντεβού τους και είναι καταστενοχωρημένοι και νιώθουμε όλοι ντροπιασμένοι. Την στιγμή που γυρίζω να βοηθήσω τον έναν, δυο νεαροί μιλούν στον δεύτερο, και ένας τρίτος αρπάζει την τσάντα που μόλις είχε ακουμπήσει κάτω, για να σκουπίσει τα ρούχα του. Σε 3 δευτερόλεπτα έχουν εξαφανιστεί όλοι, και είναι πλέον φανερό το τι και το γιατί. Κοιταζόμαστε σαν ηλίθιοι, απολύτως παραδομένοι στην αφέλεια μας, στην αδυναμία μας να καταλάβουμε ότι υπήρξαμε στόχοι για τουλάχιστον 5 λεπτά..
Μέσα στη ντροπή και το θυμό, αρχίζει να ανακαλύπτει ότι έχει τις κάρτες του στη μια τσέπη, το διαβατήριο στην άλλη, το τηλέφωνο στην τρίτη. Θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερα.

Εύκολο να μιλήσεις για τα χάλια της Ελλάδας, για το πως έχει γίνει η κοινωνία μας και όλα αυτά. Δεν βοηθάει να πάμε εκεί. Πιο πολύ νιώθω κάτι σαν υποχρέωση να γίνει γνωστό, σαν μέτρο προφύλαξης. Και για όσους ταξιδεύουν, να φροντίζουν κατά το δυνατόν να έχουν σε ασφαλές σημείο τα απαραίτητα, γιατί δυστυχώς shit happens».

Πως δρουν οι συγκεκριμένες συμμορίες

Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι συμμορίες στο κέντρο της Αθήνας είναι από τις πιο απλές έως και τις πιο σύνθετες. Αν ο στόχος είναι αυτοκίνητο, σπάνε με πανί και ειδικό μυτερό εργαλείο και παίρνουν αντικείμενα αξίας μέσα από αυτοκίνητα. Επίσης, είναι διαδεδομένη η μέθοδος της κλοπής με μέικ απ ή αφρό. Λερώνουν το υποψήφιο θύμα τους και δια της απασχολήσεως σου αρπάζουν την τσάντα. Επίσης μια άλλη μέθοδος είναι η εξής: εκμεταλλευόμενοι τον συνωστισμό ο ένας μπαίνει μπροστά στο υποψήφιο θύμα, εκείνο αναγκάζεται να κόψει το βήμα του και οι συνεργοί του σε κλέβουν.

Γιώργος Παπαδάκης: Έπεσε από την καρέκλα και χάθηκε από το πλάνο (ΔΕΙΤΕ VIDEO)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr