Θετικό το ένα, αρνητικό το άλλο

Αλλαγή «φρουράς» έγινε στην τεχνική ηγεσία της Γ.Ε. Αγρινίου, με γεγονότα που έχουν θετική και αρνητική χροιά. Ο Νίκος Λιόκαυτος αποτέλεσε παρελθόν, όμως το «διαζύγιο» είχε ως επακόλουθο αιχμηρή ανακοίνωση του Αγρινιώτη προπονητή. Η Γ.Ε.Α. προχώρησε σε πρόσληψη άλλου τεχνικού, του Τάσου Σταμάτη, εξέλιξη που για να προχωρήσει χρειάστηκε η συνεννόηση του Συλλόγου με τον Α.Ο. Αγρινίου, αν και οι δύο ομάδες πρόσφατα είχαν «λογομαχήσει» με ανακοινώσεις.

Είναι επομένως θετική η αναθέρμανση των σχέσεων. Μάλιστα ο Τάκης Τσιρώνης από τη Γ.Ε.Α. επικοινώνησε με τον Α.Ο., ώστε να πάρει τη συγκατάθεσή του καθώς ο Σταμάτης είναι και βοηθός του Γιάννη Διαμαντάκου. Ο Α.Ο. αφού πήρε την διαβεβαίωση του Σταμάτη πως μπορεί να ανταπεξέλθει και στις δύο  θέσεις (προπονητής στη Γ.Ε.Α., βοηθός στον Α.Ο.), έδωσε τη συγκατάθεσή του.

 

Το αρνητικό της υπόθεσης βρίσκεται στην δήλωση  του Νίκου Λιόκαυτου, όχι διότι αντέδρασε στην απομάκρυνσή του, αλλά επειδή αναφέρει γεγονότα που δεν προάγουν το άθλημα. Ο Λιόκαυτος αναφέρει: ««Είναι Unfair ότι 5 άτομα λειτουργήσανε για 15. Εσείς είστε όλη η ομάδα και η άλλη είναι απλά συμπλήρωμα; Η γνώμη των άλλων δεν μετράει η είναι μικροί; Φεύγω με πικρία, απογοήτευση και αγανάκτηση από τον παράγοντα Τάκη Τσιρωνη ο οποίος άλλα μου έλεγε το καλοκαίρι (μακροχρόνια συνεργασία) και άλλα έκανε (με ωμές αγωνιστικές παρεμβάσεις) με αποκορύφωμα όταν ρώτησα τους Δάρλα- Τσάση – Βασίλη Ρέντζιο – Τασόπουλο γιατί έχασαν με κατεβασμένα χέρια στην Ναύπακτο ευθαρσώς μπροστά σε 15 άτομα μου απάντησαν κυνικά και χωρίς κανένα ίχνος ντροπής : Δεν είχαμε διάθεση εξ αιτίας σου, και αντί να τους κρεμάσει το δελτίο στην οροφή του κλειστού ενέδωσε στους εκβιασμούς τους και τα ψέματα τους και άδειασε εμένα. Συγχαρητήρια Κύριε Τσιρώνη για την κουλτούρα και την φιλοσοφία που έχετε για το μπάσκετ. Καλή συνέχεια.

 

Υ.Γ. Αναφέρω κουλτούρα και φιλοσοφία γιατί στην πορεία μου σαν προπονητής έτυχε να συναντήσω και παράγοντες όπως ο αείμνηστος ο Φώτης Σταμουλάκης που σε ανάλογη περίπτωση δεν δίστασε να τελειώσει τρεις πρωτοκλασάτους παίκτες που ήταν στην δύση της καριέρας τους και να φτιάξει ομάδα με νέα παιδιά που στην πορεία πρωταγωνίστησαν για πολλά χρόνια , και πάνω από όλα δεν δεχόταν και δεν υπέκυπτε σε εκβιασμούς από κανέναν γιατί είχε ένα και μόνο σύνθημα: ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ. Και αυτό ήταν που τον έκανε ξεχωριστό σαν άνθρωπο και σαν παράγοντα και μακάρι να του μοιάζατε στο ελάχιστο.

ΥΓ.2 Το παρόν κείμενο γράφτηκε πριν την χθεσινή συνάντηση με μάρτυρες γονείς παιδιών και τον αθλητή του ΑΟΑ Κώστα Γεωργούλα. Απλά στην πορεία θεώρησα σκόπιμο να προσθέσω κάποια κομμάτια από την χθεσινή συνάντηση για να πέσουν οι μάσκες και να μάθει ο κόσμος τι πραγματικά συμβαίνει».