ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΘερμοΗ θέση του Θ. Κασόλα για τις δημαιρεσίες στον Δήμο Θέρμου

Η θέση του Θ. Κασόλα για τις δημαιρεσίες στον Δήμο Θέρμου

Η θέση του Θ. Κασόλα για τις δημαιρεσίες στον Δήμο Θέρμου

Ο συνδυασμός «Αξιοπιστία και Προοπτική για τον Δήμο Θέρμου», με επικεφαλής τον Θεόδωρο Κασόλα, πήρε θέση με αφορμή τα όσα συνέβησαν γύρω από την εκλογή προέδρου στον Δήμο Θέρμου. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Στις 05/03/2017 έγινε στο Δήμο Θέρμου η διαδικασία ανάδειξης των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής.
Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου που προτάθηκε από την πλειοψηφία και εξελέγη οριακά, αφού δεν κατάφερε να πάρει ούτε τις ψήφους του συνδυασμού στον οποίο ανήκει, είναι ο κ. Μαραγιάννης Κων/νος.
Ο συνδυασμός του κ. Κωνσταντάρα έχει δεκατέσσερις (14) συμβούλους και ο κ. Μαραγιάννης πήρε 11 ψήφους. Ας μην ξεχνάμε ότι στην αρχή της θητείας του, τον 9/2014, ο κ. Μαραγιάννης εξελέγη στη θέση αυτή υποστηριζόμενος από 20 συμβούλους, δηλαδή και από την αξιωματική αντιπολίτευση. Όμως η ζωή και η πολιτική κυριαρχούνται από δυναμικές σχέσεις, κι έτσι η πρακτική του κ. Μαραγιάννη, για τον οποίο εκκρεμεί αναφορά στο πειθαρχικό συμβούλιο με ολοκληρωμένη απ΄ τις αρμόδιες υπηρεσίες τη διαδικασία ελέγχου, τον οδήγησε στην οριακή εκλογή του με 11 ψήφους.
Αντιπρόεδρος, εξελέγη με 18 ψήφους ο προταθείς από το συνδυασμό μας κ. Δημήτρης Κόκκοτος. Η δύναμή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι έξι (6) Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Η Λαϊκή Συσπείρωση, δεν απεδέχθη τη θέση του γραμματέα του σώματος, που της δίνει ο Καλλικράτης κι έτσι εξελέγη στη θέση αυτή προταθείσα απ’ την πλειοψηφία, η κ. Καλημέρη με 12 ψήφους.
Στην Οικονομική Επιτροπή, κι ενώ τα προηγούμενα 2½ χρόνια είχαμε ένα μέλος τον κ. Κατσαρό, εκλέχθηκαν και τα δυο μέλη που προτάθηκαν απ΄ τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλαδή ο κ. Αριστείδης Κατσαρός και ο κ. Δημήτρης Δάλλας. Η μέχρι σήμερα εφαρμοσθείσα πρακτική του αρχηγού της Λαϊκής Συσπείρωσης έδειξε, πως πρέπει να κινηθούμε βάση των έργων του κι όχι των λόγων του, καθότι τα προηγούμενα 2 ½ χρόνια, του είχαμε παραχωρήσει τη μια από τις δυο θέσεις που δικαιούμαστε λόγω του αριθμού των δημοτικών συμβούλων που διαθέτουμε.
Η πλειοψηφία, ύστερα από δύο ψηφοφορίες, εξέλεξε 4 μέλη της στην Οικονομική Επιτροπή γιατί αυτοπροτάθηκαν 6 Δημοτικοί της Σύμβουλοι. Ο κ. Δήμαρχος, δεν πρότεινε ως είθισται μέλη, ενώ ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατονόμασε τους δυο Συμβούλους του συνδυασμού μας.
Στην πρώτη ψηφοφορία εξελέγησαν με 11 ψήφους, η κ. Λαγιοπούλου – Κομποτού Γιαννούλα και ο κ. Παπαθανασόπουλος (Κορομπίλης) Γιάννης.
Στη δεύτερη ψηφοφορία, εξελέγησαν ο κ. Βαλής Αθανάσιος με 17 ψήφους και ο κ. Καλογερής Παναγιώτης με 12, αφήνοντας εκτός Οικονομικής Επιτροπής τον κ. Γλαβά Γιώργο πρώην αντιδήμαρχο με 10 ψήφους και τον κ. Κοντογιάννη Γιώργο, που είχε εκδηλώσει και ενδιαφέρον για Δήμαρχος Θέρμου, με 1 ψήφο.
Ο συνδυασμός μας «ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΟΥ» εύχεται στους νεοεκλεγέντες, καλή επιτυχία στο έργο τους, πλούσια δε και εντός των ορίων νομιμότητας η δράση τους.»

Μεγάλη θλίψη για το θάνατο του Κώστα Λάμπρη που έφυγε αδόκητα από τη ζωή

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr