ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΘεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο πέθανε το παιδί που πνίγηκε από λουκάνικο (ΔΕΙΤΕ VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο πέθανε το παιδί που πνίγηκε από λουκάνικο (ΔΕΙΤΕ VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο πέθανε το παιδί που πνίγηκε από λουκάνικο (ΔΕΙΤΕ VIDEO)

Λεπτό προς λεπτό διασώστης του ΕΚΑΒ περιέγραψε την επιχείρηση διάσωσης του 12χρονου παιδιού στη Θεσσαλονίκη, που πνίγηκε από λουκάνικο.

εν χάθηκε πολύτιμος χρόνος, επειδή οι γονείς μέσα στον πανικό τους έδωσαν λάθος διεύθυνση», ανέφερε εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Γιώργος Κοντός στον ΑΝΤ1, για τον τραγικό χαμό του 12χρονου που πνίγηκε από λουκάνικο.

Όπως είπε ο διασώστης του ΕΚΑΒ, ο γιατρός έφτασε εγκαίρως στο σπίτι του παιδιού, «του έβγαλε το ξένο σώμα και το διασωλήνωσε». Το αγόρι συνήλθε και σηκώθηκε όρθιο, όμως έπαθε ανακοπή.

Όταν πήγε στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων, το παιδί είχε σφυγμό, όμως δύο ώρες αργότερα κατέληξε. «Πήγαμε πάρα πολύ σύντομα και έγιναν όλα σε χρόνο ρεκόρ, δεν υπήρχε καθυστέρηση», επανέλαβε ο διασώστης.

Το χρονικό της τραγωδίας

Στις 04.00 τα ξημερώματα της Δευτέρας κλήθηκε το ΕΚΑΒ από τους γονείς του παιδιού, που το βρήκαν να μην μπορεί να μιλήσει. Μάλιστα στο σημείο έφτασαν τρία ασθενοφόρα, ένα από τα οποία ήταν Κινητή Ιατρική Μονάδα.

«Έφτασαν τρία ασθενοφόρα, ο γιατρός δε, ήταν εξειδικευμένος» ανέφερε η διοικήτρια του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, Βασιλική Παπαχριστοδούλου. «Η ανάταξη του παιδιού άρχισε από το σπίτι, έγινε μια τεράστια και συνεχής προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, σε όλη τη διαδρομή μέχρι και το νοσοκομείο. Δόθηκε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή», τόνισε η διοικήτρια του Ιπποκρατείου.

Πάντως, η οικογένεια του 12χρονου παιδιού κάλεσε ασθενοφόρο, το οποίο έσπευσε στο σημείο αλλά παρά τις προσπάθειες των διασωστών το παιδί δεν μπορούσε να επανέλθει. Ο 12χρονος βρισκόταν στο σπίτι του τα ξημερώματα όταν συνέβη το τραγικό περιστατικό. Την ώρα που το αγόρι έτρωγε, το λουκάνικο του στάθηκε στον λαιμό.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr