Θέρμο: Μήνυμα Σπύρου Κωνσταντάρα για την ημέρα της γυναίκας

konstantaras-702x336

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Hμέρας της Γυναίκας την 8η Μαρτίου, έχει αξία ως υπόμνηση αλλά και ως αφορμή γόνιμου προβληματισμού.

Η πολιτική του διάσταση εδράζεται στις δυναμικές διεκδικήσεις των γυναικών του περασμένου αιώνα που ξεκίνησαν στην Ευρώπη και την Αμερική, με κυρίαρχα αιτήματα τα ίσα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας καθώς και δικαίωμα ψήφου.

Ο αγώνας τους ενέπνευσε τις γυναίκες σε όλο τον πλανήτη και αναμφίβολα, επηρέασε σημαντικά τη θέση τους στο κοινωνικό, επαγγελματικό, πολιτικό και κατ’ επέκταση και οικογενειακό τους περιβάλλον.

Έναν αιώνα μετά, τα αιτήματα για ισότητα, αξιοκρατία και δικαιοσύνη στην αξιολόγηση των γυναικών, παραμένουν ενεργά.

Το επιβεβαιώνουν οι οικονομικοί δείκτες και τα ποσοστά ανεργίας των γυναικών, σε εγχώριο αλλά και διεθνές επίπεδο.

Ο δήμος μας πρέπει, με όλες του τις δυνάμεις, να βρίσκεται δίπλα στις ειδικές ομάδες γυναικών που είναι πιο ευάλωτες ,όπως τις μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών, τις μητέρες παιδιών με αναπηρίες, τις πολύτεκνες, τις άνεργες και τα θύματα βίας.

Οφείλουμε να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τη γυναικεία παρουσία σε όλες τις δράσεις, γιατί πιστεύουμε στις δυνατότητες των γυναικών και ενισχύουμε το ρόλο τους στην τοπική κοινωνία έμπρακτα, προβάλλοντας και προωθώντας τις πρωτοβουλίες που λαμβάνουν.

Η γυναίκα στη σημερινή εποχή, και παρά το γεγονός ότι έχει επιφορτιστεί με πολλαπλούς ρόλους, καταφέρνει να ανταποκρίνεται επάξια, συνεισφέροντας σε όλους τους τομείς τής δημόσιας ζωής.

Έχει θέση στα κοινά και έχει την δυνατότητα, όπως προσφέρει με αγάπη στην οικογένειά της, έτσι να το πράξει και για τον τόπο της.

Προσφάτως, ορίστηκε το 40% στην ποσόστωση συμμετοχής των γυναικών στα ψηφοδέλτια.

Η παράταξή μας και εγώ προσωπικά, είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για την μεγάλη συμμετοχή ξεχωριστών γυναικών στον συνδυασμό μας.

Οι γυναίκες είναι δυνατές, γιατί ξέρουν να υπομένουν και να περιμένουν , να αγωνίζονται, να οραματίζονται , να δημιουργούν .

Η φωνή  των γυναικών πρέπει να είναι μέσα στα κέντρα λήψης αποφάσεων για την πρόοδο των κοινωνιών και της ανθρωπότητας.

Ο τόπος μας και η τοπική αυτοδιοίκηση  χρειάζονται γυναίκες.

Ο δήμος μας πρέπει να έχει και «άρωμα γυναίκας».

Αιτωλοακαρνανία: Υπεγράφη η σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης στατικής επάρκειας της γέφυρας Πόρου επί του Ποταμού Ευήνου