ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΘερμοΘέρμο: O Θ. Κασόλας για την ανάθεση της μελέτης του έργου Αποχέτευση Ακαθάρτων Οικισμού Πετροχωρίου

Θέρμο: O Θ. Κασόλας για την ανάθεση της μελέτης του έργου Αποχέτευση Ακαθάρτων Οικισμού Πετροχωρίου

Ο Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Αξιοπιστία και Προοπτική για τον Δήμο Θέρμου” Θεόδωρος Κασόλας εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου, το οποίο έχει ως εξής:  

“Το να λες ψέματα, είναι κακό.

Το να κρύβεις την αλήθεια, είναι χειρότερο.

Το να κάνεις και τα δυο, να κρύβεις την αλήθεια και να λες ψέματα, είναι ύβρις.

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου συνεδρίασε στις 18/9/2018 και μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το θέμα: ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «Αποχέτευση Ακαθάρτων Οικισμού Πετροχωρίου Δήμου Θέρμου». Οι εκπρόσωποι του συνδυασμού μας ψήφισαν:

  • ΝΑΙ στο έργο.
  • ΟΧΙ στην ανάθεση της μελέτης, επιλέγοντας και προτείνοντας την οδό της δημοπρασίας, αυτή τη μέθοδο δηλαδή που άλλοτε υποστήριζε ο δήμαρχος.

Στην ανακοίνωση που έδωσε η δημοτική αρχή στα sites, μιλάει για μειοψηφία της αντιπολίτευσης κι αποκρύπτει σκόπιμα το λόγο, κι εσκεμμένα παραπληροφορεί όπως αποδεικνύεται από την υπ’ αριθμ. 122/2018 απόφαση της οικονομικής επιτροπής. Συγκεκριμένα αναφέρεται στην απόφαση, ότι οι δημοτικοί Σύμβουλοι Α. Κατσαρός και Δ. Δάλλας δηλ. οι εκπρόσωποι  της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπαν «Να γίνει η μελέτη κατασκευής του έργου αλλά με δημοπρασία».

Ψέματα, Ψέματα, Ψέματα.

Δεν είναι λίγες οι φορές που στο παρελθόν ο κ. Κωνσταντάρας έχει μιλήσει για τις απευθείας αναθέσεις έργων, εκφράζοντας μάλιστα την αντίθεσή του σ΄αυτό το καθεστώς. Κάποια στιγμή μάλιστα, μιλούσε και για ΕΠΟΣ αναθέσεων στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στις προκλήσεις αυτού να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία των αναθέσεων στους μηχανικούς και εμπειροτέχνες του δήμου όλων των προηγούμενων ετών, ο δήμαρχος δεν το έπραξε. Γιατί άραγε;

Σήμερα όμως, δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις. Απ΄ τη μια εμφανίζεται υπέρμαχος των αδιάβλητων διαδικασιών, απ’ την άλλη όμως….. άλλα λόγια ν΄ αγαπιόμαστε.

Ακόμη,  όσον αφορά το ύψος του προϋπολογισμού του έργου που προαναγγέλλεται από την ανακοίνωση, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι μόνο μετά την εκπόνηση της μελέτης μπορούμε να τον ξέρουμε, όπως επίσης και τη συμβατότητα του έργου αυτού με τον υπάρχοντα βιολογικό καθαρισμό καθώς και άλλες λεπτομέρειες όπως π.χ. τα υψόμετρα,  που θα καθορίσουν και το κόστος λειτουργίας του έργου δηλ. το κόστος για τους πολίτες. Εδώ όμως, ενδιαφέρει μόνο το άκουσμα του ποσού (1.500,000,00 €) απλά και μόνο για λόγους εντυπωσιασμού.

Στις μεθοδεύσεις του δημάρχου η αντιπολίτευση αντιδρά γιατί η τακτική του υποκρύπτει υστεροβουλία με κύρια στόχευση την ενίσχυση της εκλογικής του πελατείας που προσπαθεί να εγκλωβίσει στα εκ της δικής του ανεπάρκειας αδιέξοδα, στα οποία έχει οδηγήσει το Δήμο.

Πολύ νωρίς κ. δήμαρχε ξεκίνησες τον προεκλογικό αγώνα, στον οποίο χρησιμοποιείς ατελέσφορα επικίνδυνους τακτικισμούς για να καλύψεις στους εναπομείναντες 7,5 μήνες,  τα 4,5 χρόνια της καταστροφικής σου απραξίας. Γιατί αφήσες τόσο καιρό αδιάθετη ΣΑΤΑ και κονδύλια περίπου 1,4 εκ. €, όπως άλλωστε παραδέχτηκαν στον απολογισμό του 2017 στην πλατεία  του Θέρμου συμβουλοί σας; Κι ο πιο καλόπιστος από τους δημότες καταλαβαίνει πως, αφού τόσα χρόνια δεν κινήθηκες κι άρχισες τώρα να κινείσαι, κάτι αθέμιτο προσπαθείς.

Στόχος σας λοιπόν κύριοι της δημοτικής αρχής,  που είστε και τυπικά μειοψηφία στο Δ.Σ., είναι να προσπαθείτε με τέτοιου είδους τακτικισμούς να κερδίσετε τις εκλογές δίχως να σας απασχολεί αν ο δήμος καταστρέφεται χάνοντας την αξιοπιστία του”.

Θέρμο: Ανατέθηκε η μελέτη του έργου για την αποχέτευση ακαθάρτων του Πετροχωρίου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr