Θέρμο: Αποκλεισμένο το Αργυρό Πηγάδι λόγω του χιονιά

Η κακοκαιρία και ο χιονιάς έφεραν προβλήματα σε πολλές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας. Ωστόσο μπορεί οι χιονοπτώσεις να σταμάτησαν, αλλά λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας δημιουργείται παγετός στα οδοστρώματα λόγω και του χθεσινού χιονιού και έχει ως αποτέλεσμα πολλά ορεινά σημεία του νομού μην είναι προσβάσιμα.

Συγκεριμένα με την τελευταία ενημέρωση στον Δήμο Θέρμου το χωριό Αργυρό Πηγάδι θα είναι αποκλεισμένο την αποψινή νύχτα και αύριο το πρωί υπεύθυνοι του δήμου με μηχανήματα θα φροντίσουν να αποκαταστήσουν τα προβλήματα και να προχωρήσουν στη διάνοιξη του δρόμου. Ήδη έχουν ενημερωθεί ο πρόεδρος καθώς και οι κάτοικοι της περιοχής, ενώ παρόμοια θέματα έχουν αντίστοιχα και άλλα χωριά του Ορεινού Θέρμου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας λογω παγετού είναι αποκλεισμένοι οι εξής δρόμοι

Επ. Ο. Ναυπάκτου- Γραμμένης Οξιάς, Τ.Κ. Καλλονής, Τ.Κ. Κυδωνιά, Τ.Κ. Λεύκας, Τ.Κ. Γραμμένης Οξιάς, Τ.Κ. Μανδρινής.

Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Δ.Α. ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Επ. Ο. Μεσολογγίου – Κερασόβου από Τ.Κ. Άνω Μουσούρων – Τ.Κ. Ελληνικών – Τ.Κ. Κερασόβο.

  • Επ.Ο. Ναυπάκτου –Πλατάνου από Τ.Κ. Παλαιοπύργου – Τ.Κ. Πλατάνου.· Επ.Ο. Ναυπάκτου-Άνω Χώρας πάνω από τα 500 μέτρα υψόμετρο.
  • Επ. Ο. Ναυπάκτου –Πλατάνου, από το ύψος του Τ.Κ. Πλατάνου και άνω –Τ.Κ. Αγ. Δημητρίου –· Τ.Κ. Κλεπάς Τ.Κ. Αράχωβας – Ψήλος Σταυρός.

Επ. Ο. Ναυπάκτου-Άνω Χώρας-Κρυονερίων από Τ.Κ. Λιμνίτσας-Τ.Κ. Άνω Χώρας –Τ.Κ.· Κρυονερίων Τ.Κ. Περδικόβρυσης Τ.Κ. Αμπελακιότησας.

Επ. Ο. Ναυπάκτου- Γραμμένης Οξιάς-Τ.Κ. Ελατόβρυσης,  Από Τ.Κ. Παλαιόπυργου προς Τ.Κ. Ελευθέριανης, από Τ.Κ. Αράχωβας προς Τ.Κ. Λιβαδακίου.

 Δ.Α. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Ε.Ο. Καλλιθέας-Προυσού, από 13ο έως 18ο χλμ.  Ε.Ο. Αγρινίου – Καρπενησίου, από 20· ο έως 52ο χλμ (όρια με Δ.Α. Ευρυτανίας).

Επ. Ο. Αμφιλοχίας – Εμπεσού, από 10ο έως 25ο χλμ

 

Μερική έκλειψη Ηλίου στις 6 Ιανουαρίου – Δεν θα είναι ορατή από την Ελλάδα