Με λαμπρότητα τιμήθηκαν τα Θεοφάνεια στο Αγρίνιο (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα τιμήθηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου. Ακολούθησε η τελετή αγιασμού των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη δεξαμενή του παλαιού Αγίου Χριστοφόρου στο Αγρίνιο.

Το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία και Μέγας Αγιασμός στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνας Σταρακά, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλη Φωτάκη, των Αντιδημάρχων Μαρίας Παπαγεωργίου, Ιωάννη Φαρμάκη, του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΑ Μίμη Σκορδόπουλου, Δημοτικών συμβούλων, του Αστυνομικού Διευθυντή  Παναγιώτη Πετσίνη, του Διοικητή της Π.Υ Χριστόφορου Μπόκα, εκπροσώπων φορέων, συλλόγων και πιστών.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή, με κατεύθυνση τη δεξαμενή του Παλαιού Αγίου Χριστοφόρου όπου έγινε ο Αγιασμός των Υδάτων και η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού. Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.

Στο μήνυμα της σημερινής ημέρας αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλης Φωτάκης. «Τα Θεοφάνεια αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες και λαμπρότερες εορτές της Χριστιανοσύνης. Αυτή την κορυφαία ημέρα για την Ορθοδοξία, ας φωτισθεί ο νους μας και ας αγιασθεί η καρδιά μας. Να ευχηθούμε σε όλους τους Αγρινιώτες το 2018 να είναι μια χρονιά με ειρήνη, αγάπη και δημιουργικότητα και όλοι μαζί, η Δημοτική Αρχή και οι πολίτες, να μπορέσουμε να προχωρήσουμε το Αγρίνιο ένα βήμα μπροστά» σημείωσε ο κ. Φωτάκης.

theofaneia agrinio

Έτσι προέκυψαν οι ονομασίες Θεοφάνεια και Φώτα