Τελετή λήξης των τμημάτων Β-Δ Δημοτικού στο Πρότυπο Κέντρο Ρομποτικής και Τεχνολογίας Makerlab (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 έγινε στο Makerlab, το Πρότυπο Κέντρο Ρομποτικής και Τεχνολογίας, η τελετή λήξης των τμημάτων Β-Δ Δημοτικού.

Οι μικροί μαθητές οργανωμένοι σε ομάδες, παρουσίασαν σε γονείς και φίλους τις τελικές τους εργασίες, με ποικίλα θέματα δικής τους επιλογής.
Το κοινό που παρευρέθηκε, είδε ρομποτικές εφευρέσεις να κινούνται αυτόνομα σε ευφάνταστες μακέτες, επίσης σύλληψης και κατασκευής των μικρών μαθητών του Makerlab.

Την τελετή άνοιξε ο ιδρυτής του Makerlab, Παναγιώτης Θεοχάρης, παρουσιάζοντας το έργο, τα αποτελέσματα και τις διακρίσεις των μεγαλύτερων μαθητών, ήδη από την πρώτο χρόνο λειτουργίας του Κέντρου:

  • 16η και Β’ αναπληρωματική θέση της ομάδας μαθητών Δημοτικού και Γυμνασίου στους προκριμματικούς της Αθήνας του 5ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής First Lego League (FLL).
  • Πρόκριση στη Β’ Φάση του 30ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής (ΠΔΠ) τεσσάρων μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου, των μόνων από το νομό Αιτωλοακαρνανίας τα τελευταία χρόνια.
  • Την εκπαιδευτική εκδρομή Εργαστήριο Ρομποτικής του Πανεπιστημίου της Γάνδης (UGent) με αναλυτική ξενάγηση.
  • Διάκριση στον 11ο Ακαδημαϊκό Διαγωνισμό Ρομποτικής του Βελγίου (Robotcompetitie) της ομάδας μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου, που αποτέλεσαν και τη μόνη ελληνική συμμετοχή.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι ευχαριστήθηκαν μια μοναδική γιορτή τεχνολογίας με πρωταγωνιστές τα μικρά μας παιδιά, το μέλλον αυτού του τόπου. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας!

mekekerlb
Τα παιδιά της ομάδας 3 παρουσιάζουν τη δουλειά τους

 

makerlab
Η ομάδα του Makerlab για τον FLL
mekerlab
Αναχώρηση της μόνης ελληνικής συμμετοχής στο 11ο Robotcompetitie
makerlab
Robotcompetitie! — Club Het Pand
makerlab
Τα παιδιά της ομάδας 6 παρουσιάζουν τη δουλειά τους
makerlab
Η ομάδα του Makerlab για τον FLL διαγωνίζεται στο ρομποτικό σκέλος του διαγωνισμού — Helexpo Marousi.

Συλλαλητήριο κτηνοτρόφων στο Μεσολόγγι (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)