Βασίλης Ταουξής για υπόθεση Λαγούδη: «Δικαιωθήκαμε μέσα από διαδικασίες αμφισβήτησης, καχυποψίας και πολλών ειδών σκοπιμότητες»

Σφίγγει ο κλοιός σύμφωνα με το protothema.gr γύρω από τα πρόσωπα που εμπλέκονται στη δολοφονία της Ειρήνης Λαγούδη μετά και την ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία εναντίον του γιατρού και πρώην συντρόφου της 44χρονης γυναίκας.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται ο ανακριτής Πλημμελειοδικών Αγρινίου να καλέσει σε απολογία τον ηθικό αυτουργό της ανθρωποκτονίας ενώ την ίδια ώρα η οικογένεια της άτυχης 44χρονης αισθάνεται δικαίωση για τις πολύμηνες προσπάθειές της αφού από την πρώτη στιγμή μιλούσε για δολοφονία και όχι για αυτοκτονία όπως είχαν αρχικά εκτιμήσει οι αστυνομικές αρχές της περιοχής.

«Ενημερωθήκαμε την Πέμπτη ότι προσωποποιήθηκε η ποινική δίωξη σε σχέση με τον ηθικό αυτουργό της στυγερής δολοφονίας της αείμνηστης Ειρήνης Λαγούδη. Η οικογένεια οι νομικοί και οι πραγματογνώμονες ερευνητές αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί έπειτα από ένα σκληρό και αδυσώπητο αγώνα, δέκα περίπου μηνών μέσα από διαδικασίες αμφισβήτησης, καχυποψίας και πολλών ειδών σκοπιμότητες καταφέραμε να εξιχνιάσουμε την αλήθεια σχετικά με τα αίτια και τις συνθήκες του θανάτου της Ειρήνης.

Τις επόμενες ημέρες πιθανολογώ ότι η κυρία ανακρίτρια Πλημμελειοδικών του Αγρινίου θα καλέσει το συγκεκριμένο πρόσωπο να λάβει τη θέση του κατηγορουμένου και να απολογηθεί. Πιθανολογώ ότι πολύ σύντομα θα ξέρουμε την ταυτότητα και των άλλων προσώπων που εμπλέκονται στο θάνατο της Ειρήνης μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο τον κόσμο για τις θερμές εκδηλώσεις συμπαράστασης και το κουράγιο που μας έδιναν να συνεχίσουμε όλο αυτόν τον αγώνα. Βεβαίως τα πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αγρινίου που δεν άκουσε τις μεθοδευμένες και κατευθυνόμενες φωνές από δήθεν συγκεκριμένους κύκλους που εμμονικά έλεγαν πως ο θάνατος είναι αυτοκτονία παρά τις αθρόες περί του αντιθέτου αποδείξεις. Για εμάς είναι ημέρα περισυλλογής και μνήμης της Ειρήνης Λαγούδη» επισημαίνει στο protothema.gr ο δικηγόρος της οικογένειας Βασίλης Ταουξής.

protothema.gr

Δικηγόρος οικογένειας Λαγούδη: «Θεωρώ ότι το έργο της προανακριτικής αρχής ήταν πρόχειρο» (VIDEO)