Τα χάλια στο ισόγειο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας! Αναμονή – βασανιστήριο… με βρώμα και δυσωδία… για μία ταυτότητα (ΦΩΤΟ)

Εικόνες ντροπής στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, στον χώρο αναμονής για την έκδοση ταυτοτήτων. Η βρώμα… είναι εμφανής! Σε αυτόν τον χώρο «υποχρεώνονται» να κάθονται πολίτες που περιμένουν για την έκδοση ταυτότητας στο ισόγειο του Αστυνομικού Μεγάρου της οδού Ερμού. Τα συνεργεία καθαριότητας ανύπαρκτα! Μέχρι και την 1η Απριλίου δεν υπήρχε καν συνεργείο και αστυνομικοί έφθασαν στο σημείο να πληρώνουν από την τσέπη τους για να καθαρίζεται ο χώρος τους. Αυτές οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από αναγνώστη του «Κόσμου» την Δευτέρα 1η Απριλίου… και δεν είναι πρωταπριλιάτικες!

Το προηγούμενο βράδυ (όπως μάθαμε) υπήρχε αρκετός κόσμος στα κρατητήρια, κυρίως μετανάστες και ίσως γι αυτό προκλήθηκε η συγκεκριμένη κατάσταση. Όμως ο Έλληνας πολίτης που πληρώνει τους φόρους του, δεν φταίει σε τίποτα να βρίσκεται σε «αναμονή» κάτω από αυτές τις άθλιες συνθήκες.

Αλλά και οι αστυνομικοί είναι αναγκασμένοι να εργάζονται σε ένα «άρρωστο περιβάλλον», ανησυχούν για την υγεία τους και δυστυχώς η λύση βρέθηκε με μεγάλη καθυστέρηση, Επί μήνες υπήρχαν κάδοι απορριμμάτων γεμάτοι, τουαλέτες που μυρίζουν και δεν μπορείς να περάσεις ούτε απ’ έξω.

Οι ίδιοι οι αστυνομικοί για να μπορούν να εργαστούν σε ένα «καθαρό» περιβάλλον έχουν αναλάβει την καθαριότητα ανά βάρδιες, ακόμη και στα κρατητήρια που έχουν δεκάδες κρατούμενους.

Μάλιστα υπήρξαν  και περιπτώσεις αστυνομικών που αναγκάζονται να πληρώσουν από την τσέπη τους κάποια καθαρίστρια για να μαζέψει τα… ασυμμάζευτα.

dete.gr

Μεσολόγγι: Σε τροχιά δημιουργίας Ανοιχτού Εμπορικού Κέντρου