Δυτική Ελλάδα: Ο άστεγος με τις σακούλες

Είναι γνωστός σχεδόν σε ολόκληρη την πόλη, ο άστεγος με τις σακούλες που περιπλανιέται ολη μέρα σε κάθε μήκος και πλάτος της.

Τα βράδια, ή ακόμη και άλλες ώρες, καταλήγει σε κάποια καφετέρια ή σε κάποια πυλωτή πολυκατοικίκας, έχοντας καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, και περιμένοντας πότε το κατάστημα θα κλείσει. Όχι για να φύγει, αλλά για να τον παραλάβουν μετά από κλήση του ιδιοκτήτη αστυνομικοί, ή το πλήρωμα ενός ασθενοφόρου. Σχεδόν καθημερινά απασχολούνται αστυνομικοί και εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, πρκοκειμένου να διεκπεραιώσουν την μεταφορά αυτού του ανθρώπου σε ένα Νοσοκομείο. Απ’ όπου βέβαια αυθημερόν θα φύγει.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα, ούτε ένας αρμόδιος, καμία δομή της πόλης δεν έχει αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου αυτός ο άνθρωπος να τύχει φιλοξενίας ή τουλάχιστοννα απολαύσει μερικά από τα στοιχειώδη αγαθά της ζωής. Αντίθετα, αφήνεται μόνος στην τύχη του, να σέρνεται από πολυκατοικία σε πολυκατοικία, από πεζοδρόμιο σε πεζοδρόμιο, από καφετέρια σε καφετέρια.

Οι αναφορές που έχουν γίνει για τον συγκεκριμένο συμπολίτη γεμίζουν συρτάρια. Φαίνεται όμως οτι μένουν εκεί, χωρίς κανείς να ενδιααφέρεται, λες και σε αυτή τη χώρα ξεμείναμε από δομές αλλά και αισθήματα. Την ίδια ώρα, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και περιπολικά της Άμεσης Δράσης επιφορτίζονται απλώς με την μεταφορά του σε κάποιο Νοσηλευτρικό Ίδρυμα, γνωρίζοντας οτι την επόμενη ημέρα πάλι θα κληθούν για το ίδιο πρόσωπο, και αφήνοντας για αρκετή ώρα σε αναμονή άλλα περιστατικά, ενδεχομένως πιο σοβαρά. Ως πότε;

dete.gr

Θωρακισμένη η Αιτωλοακαρνανία για την Ιλαρά