Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου: Σε πρώτο πλάνο το Πανεπιστήμιο!

Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και σε προεκλογική περίοδο εθνικών εκλογών το θέμα παραμένει ψηλά στην ατζέντα του Δήμου – Εγκρίθηκε η προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προμήθεια από το Δήμο Αγρινίου, συνολικά 81 ηλεκτρικών ποδηλάτων τα οποία θα αλλάξουν την καθημερινότητα των πολιτών και θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής τους.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Νίκος Γκρίζης εισηγήθηκε την έγκριση αποδοχής της χρηματοδότησης της πράξης: «Προμήθεια συστήματος κοινοχρήστων ηλεκτρικών ποδηλάτων» με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Πρόκειται για προμήθεια και εγκατάσταση ενός αυτοματοποιημένου ηλεκτρονικού συστήματος που θα δίδει στους πολίτες την ευχέρεια να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντάς το σε κάποιο από τα εγκατεστημένα σημεία στάθμευσης. Παράλληλα, θα περιλαμβάνονται και ποδήλατα που μπορούν να εξυπηρετήσουν πολίτες με κινητικές δυσκολίες, ώστε να παρέχεται ίση πρόσβαση σε όλους. Τα ποδήλατα θα τοποθετηθούν σε ειδικές κατασκευές – σταθμούς και αυτόματης φόρτισης τους Docking Station. Ο Δήμος Αγρινίου με την εν λόγω πράξη θα προμηθευτεί και θα τοποθετήσει εννέα 9 σταθμούς ποδηλάτων εκ των οποίων οι 2 θα διαθέτουν 1 βάση για ποδήλατα ΑμεΑ, 81 ηλεκτρικά ποδήλατα και 2 ηλεκτρικά ποδήλατα ΑμεΑ σε κοινόχρηστους χώρους που καλύπτουν όλο το εύρος του πολεοδομικού ιστού του Δήμου».

Η προσβασιμότητα των χρηστών θα είναι άμεση καθώς, όπως τόνισε ο κ. Γκρίζης: «οι θέσεις των σταθμών θα είναι στα παλαιά σφαγεία, στα Δικαστήρια, στον Άγιο Κωνσταντίνο, έναντι του Αρχαιολογικού Μουσείου), στην οδό Γούναρη, στην πλατεία Άρη Βελουχιώτη, στην συμβολή των οδών Γρίβα και Παναγοπούλου, εντός του υπόγειου δημοτικού χώρου στάθμευσης στην πλατεία Δημάδη και στο Πανεπιστημίο».

Το σύστημα θα περιλαμβάνει ακόμη 92 ηλεκτρονικές βάσεις ασφάλισης των παραπάνω ποδηλάτων κατανεμημένες στους 9 σταθμούς, 9 Σταθμούς φόρτισης (Docking Station) με στέγαστρα με αυτόνομες φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις, 8 Συστήματα Wi-Fispot για την εξυπηρέτηση των πολιτών, 5 Συστήματα Info-Kiosk για την πληροφόρηση των πολιτών και λογισμικό διαχείρισης του όλου συστήματος!

Στόχος είναι η ανάπτυξη του επιπέδου παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες.

Το έργο εντάσσεται στον άξονα προτεραιότητας «Προστασία του Περιβάλλοντος – Μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον» του  Επιχειρησιακού Προγράμματος  «Δυτική Ελλάδα 2014-2020 και το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Προ… συζήτηση για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τις ανακοινώσεις Γαβρόγλου

Στο μεταξύ, μπορεί η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου να είχε τυπικό χαρακτήρα καθώς αφορούσε μόνο κατεπείγοντος χαρακτήρα θέματα, όμως φαίνεται ότι έγινε προθέρμανση… για το νέο δημοτικό συμβούλιο του Σεπτέμβρη, όπως αυτό προέκυψε κατά τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Και μάλιστα για ένα αρκετά σοβαρό και επίκαιρο θέμα. Την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Το θέμα «άνοιξε» ο επικεφαλής Της παράταξης «Ανυπότακτο Αγρίνιο» Στέλιος Μερμίγκης, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι η αβεβαιότητα παραμένει χαρακτηρίζοντας ατόπημα την κατάργηση του ΔΠΠΝΤ (Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών). «Φαίνεται η προχειρότητα και η έλλειψη οραματικού σχεδιασμού από πλευράς Υπουργείου» σημείωσε ο κ. Μερμίγκης.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, χαρακτήρισε αποσπασματική την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας. «Δεν υπήρξε σεβασμός στις τοπικές κοινωνίες. Το ζητούμενο θα πρέπει να είναι η επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας. Δεν είναι συμβατές οι απόψεις της πρυτάνεως με τα θέλω μας. Πρέπει όλοι μαζί να αγωνιστούμε σαν γροθιά. Υπάρχει η λογική να τα πάρει όλα η Πάτρα. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και με τη σύνθεση του νέου δημοτικού συμβουλίου, θα ζητήσω συνάντηση με όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων για τη δημιουργία επιτροπής και με άλλους φορείς της πόλης. Το Πανεπιστήμιο μας αφορά όλους» υπογράμμισε ο κ. Παπαναστασίου.

Εφημερίδα «Συνείδηση»

Τα σημερινά θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων στα Ειδικά Μαθήματα