Συμβουλές μετακόμισης: Πως να κάνετε το πακετάρισμα παιχνιδάκι

Συμβουλές μετακόμισης: Πως να κάνετε το πακετάρισμα παιχνιδάκι

Έφτασε η ώρα να κάνετε την μετακόμισή σας; Έχετε ήδη κλείσει συμφωνία με κάποια μεταφορική εταιρεία και τώρα αυτό που μένει είναι να κάνετε το πακετάρισμα; Μήπως η όλη αυτή διαδικασία σας φαίνεται βουνό;

Η αλήθεια είναι πως το πακετάρισμα είναι ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι μιας μετακόμισης. Πόσα πράγματα μπορούνε να χωρέσουν σε ένα σπίτι άραγε; Είναι τόσα πολλά αυτά που μαζεύουμε στην καθημερινότητά μας που πραγματικά μόνον όταν έρχεται η στιγμή της μετακόμισης συνειδητοποιούμε πως τα περισσότερα από αυτά το μόνο που κάνουν είναι απλά να δεσμεύουν τον χώρο του σπιτιού μας.

Αρχικά μην πανικοβάλλεστε! Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και το πακετάρισμα θα αποδειχθεί πιο εύκολο από ότι νομίζατε.

1. Το σωστό πακετάρισμα απαιτεί την σωστή προετοιμασία

Πριν ξεκινήσεις ο πακετάρισμα θα πρέπει να έχεις φροντίσει να έχεις στην διάθεσή σου τα ακόλουθα:

  • κούτες,
  • κολλητικές ταινίες,
  • αέροπλαστ (αυτό με τις φούσκες με το οποίο τυλίγεις τα ευαίσθητα αντικείμενα και μετά όταν τα ξετυλίγεις αφιερώνεσαι στο να σκάσεις μία μία τις φουσκίτσες αυτές),
  • μαρκαδόρο και
  • εφημερίδες.

Εάν δεν θέλεις να αγοράσεις πάρα πολλές κούτες μπορείς να επιχειρήσεις να ζητήσεις από σούπερ μάρκετ ή από καταστήματα με ηλεκτρικά είδη. Η συμβουλή μας είναι να πας νωρίς το πρωί γιατί μετά ή θα έχουνε προλάβει άλλοι ή απλά οι κούτες θα έχουν πεταχτεί στην ανακύκλωση.

2. Βάλε σε μια τσάντα τα πράγματα που θα χρειαστείς άμεσα

Επειδή είναι δύσκολο να πεις ότι θα έχεις τελειώσει με την τακτοποίηση του νέου σου χώρου μέσα σε μία μέρα είναι πάρα πολύ σημαντικό πριν κλείσεις όλα σου τα πράγματα μέσα σε κούτες να φροντίσεις να κρατήσεις έξω κάποια πράγματα που θα χρειαστείς άμεσα.

Με αυτό τον τρόπο να ξεπακετάρεις 10 κούτες προκειμένου να πλύνεις τα δόντια σου το βράδυ.

3. Πακετάρισε κάθε δωμάτιο ξεχωριστά

Αν παίρνεις λίγα πράγματα από ένα δωμάτιο και λίγα από ένα άλλο όχι μόνο θα χαθείς στα πέρα δώθε αλλά θα κάνεις το ξεπακετάρισμα πιο δύσκολη δουλειά. Κάνε κάθε δωμάτο ξεχωριστά, μάρκαρε τις κούτες και μετά το ξεπακεταρισμά σου θα γίνει στο άψε σβήσε.

4. Πρώτα πακετάρισε τα πράγματα από τις ντουλάπες

Ξεκίνα από τις ντουλάπες και μετά άδειασε και τα συρτάρια.

5. Μην νοσταλγείς το παρελθόν σου

Σίγουρα κατά την διαδικασία του πακεταρίσματος θα εντοπίσεις πράγματα που είχες χάσει από καιρό και που σίγουρα θα σου θυμίζουν κάποιες μοναδικές στιγμές της ζωής σου. Μπορείς να αναπολήσεις για λίγο αλλά αν είναι να το κάνεις αυτό σε κάθε συρτάρι τότε δεν θα μετακομίσεις ποτέ.

Μάζεψε όλα αυτά τα πράγματα και θα έχεις τον χρόνο σου να τα δεις ένα ένα από την άνεση και την ηρεμία του νέου σου πλέον σπιτιού.

6. Άσε την μεταφορική εταιρεία να αναλάβει το πακετάρισμα

Το έμπειρο προσωπικό της μεταφορικής εταιρείας στην Θεσσαλονίκη Μετακομίσεις Μπόλης θα κάνει το πακετάρισμα στο άψε σβήσε. Έτσι όχι μόνο δεν θα κουραστείς με την διαδικασία αλλά θα είσαι βέβαιος και πως όλα τα πράγματά σου θα μεταφερθούν με ασφάλεια στον νέο σου χώρο.

Δείτε περισσότερα σχετικά με τις μετακομίσεις: