Σύγκλητος ΑΕΙ Πελοποννήσου: Ναι στη συγχώνευση με το ΤΕΙ Πελοποννήσου αλλά απορρίπτουμε την ένταξη της ΣΤΕ του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

Ναι στη συγχώνευση με το ΤΕΙ Πελοποννήσου  αλλά όχι στην ένταξη της ΣΤΕ του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας, απάντησε σήμερα η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο χθεσινό «τελεσίγραφο» του υπουργού παιδείας Κ. Γαβρόγλου προς τις Πρυτανικές Αρχές: Η δέχεστε το νομοσχέδιο ή η συγχώνευση με το ΤΕΙ δεν προχωρά.

Ειδικότερα η  Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο ανακοινωθέν πουν εξέδωσε σήμερα , μετά την έκτακτη συνεδρίαση,:

Υπογραμμίζει την πάγια θέση της ότι τα ακαδημαϊκά θέματα επιλύονται μέσα από το διάλογο, τη συναίνεση και το σεβασμό της ακαδημαϊκής αυτονομίας, χωρίς την υιοθέτηση διχαστικών προταγμάτων.

Τονίζει ότι με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, η Σύγκλητος εκτιμά ότι το μόνο βιώσιμο και ακαδημαϊκά αποδεκτό εγχείρημα είναι αυτό της ενσωμάτωσης αποκλειστικά του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Επισημαίνει ότι αρκετά σημεία του νομοσχεδίου που δημοσιοποιήθηκε, ακολουθούν το πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η οποία έχει παραγάγει σημαντικό έργο ως προς την ενσωμάτωση του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Ως εκ τούτου, η Σύγκλητος ομόφωνα θεωρεί ότι η βούλησή της εκφράζεται από τη χθεσινή της απόφαση (149η Συνεδρίαση της 15.04.2019), ιδίως σε σχέση με όσα σημειώνει για τη μη αποδοχή της ένταξης της ΣΤΕ του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, που αποτέλεσε και το σημείο αιχμής στη διεξαχθείσα συζήτηση.

“Τελεσίγραφο” Κ. Γαβρόγλου στο Παν. Πελοποννήσου: Η δέχεστε το νομοσχέδιο ή η συγχώνευση με το ΤΕΙ δεν προχωρά

Η δέχεστε το Σχέδιο συγχώνευσης με το ΤΕΙ Πελοποννήσου ως έχει, με μια μικρή βελτίωση στην Πληροφορική να γίνει πενταετής Σχολή,  ή η συγχώνευση με το  ΤΕΙ δεν προχωρά.

Αυτό ξεκαθάρισε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη χθεσινή  συνάντηση στο γραφείο του.

Ωστόσο η Σύγκλητος με την  απόφαση που έλαβε χθες , πριν τη συνάντηση την Πρυτανικών Αρχών με τον υπουργό, απέρριπτε   την  ενσωμάτωση  της ΣΤΕ  του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αποφάσισε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου .

Παράλληλα η Σύγκλητος αποφάσισε να ζητήσει από τον υπουργό Παιδείας,  την πλήρη υιοθέτηση και εφαρμογή των προτάσεων της Επιτροπής του υπουργείου παιδείας, για τη διερεύνηση των μορφών συνεργασίας, ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Πελοποννήσου.

Ιδιαίτερα η Σύγκλητος απαιτεί:

Α. Την άμεση ίδρυση  Πολυτεχνικής Σχολής με έδρα την Τρίπολη και μετεξέλιξη του ήδη υφιστάμενου  τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών σε τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών  και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών πενταετούς φοίτησης, με πλήρη διασφάλιση των επαγγελματικών και ακαδημαϊκών  δικαιωμάτων των φοιτητών .

Β. Τη μετακίνηση του τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων από τη Σπάρτη στην Τρίπολη και την ένταξη του στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.

Γ. Τη διάθεση των προτεινόμενων , από την Επιτροπή του υπουργείου Παιδείας, πιστώσεων και χρηματικών πόρων.

esos.gr

Πρόγραμμα Πανελλαδικών Εξετάσεων ειδικών μαθημάτων και πρακτικής δοκιμασίας για τα ΤΕΦΑΑ