ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΣυγκινητική η αλληλεγγύη των Αγρινιωτών! Χέρι βοηθείας από το δήμο στους πληγέντες της Αλβανίας (ΦΩΤΟ)

Συγκινητική η αλληλεγγύη των Αγρινιωτών! Χέρι βοηθείας από το δήμο στους πληγέντες της Αλβανίας (ΦΩΤΟ)

Συγκινητική η αλληλεγγύη των Αγρινιωτών! Χέρι βοηθείας από το δήμο στους πληγέντες της Αλβανίας (ΦΩΤΟ)

Σε εξέλιξη η συγκέντρωση προϊόντων και ειδών πρώτης ανάγκης, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Χέρι βοηθείας «απλώνει» ο Δήμος Αγρινίου στους συνανθρώπους μας στην Αλβανία που επλήγησαν προ ημερών, από τον φονικό σεισμό των 6,4 βαθμών Ρίχτερ από τον οποίο συνολικά 51 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 6.300 άνθρωποι έμειναν άστεγοι!

Ο Δήμος Αγρινίου στην προσπάθειά του να στηρίξει και να ενισχύσει τους κατοίκους της γειτονικής χώρας, συγκεντρώνει τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη ρουχισμού (κλινοσκεπάσματα, ρούχα), παιδικές τροφές, πάνες και είδη προσωπικής υγιεινής  προκειμένου να αποσταλούν στους πληγέντες, ενώ μεγάλη είναι και η ανάγκη που υπάρχει για κουβέρτες, αδιάβροχο ρουχισμό και είδη θέρμανσης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται καθημερινά, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, Βλαχοπούλου 13, από τις 8.00π.μ. έως 14.00μ.μ., και στα τηλέφωνα: 26413 63400 και 26410 25392.

Οι «πληγές» στην Αλβανία είναι ακόμη «ανοιχτές» καθώς εκτός από τους νεκρούς και τους άστεγους τουλάχιστον 3.822 κατοικίες και 461 πολυκατοικίες έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.

Ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας του Δήμου Αγρινίου, Κώστας Καλαντζής

Στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της προσφοράς, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αγρινίου, Κώστας Καλαντζής, δήλωσε στη «Σ»: «ξεκίνησε η συγκέντρωση των προϊόντων που έχουν ανάγκη οι πληγέντες στην Αλβανία, από την Δευτέρα, με πολύ θετικούς οιωνούς. Οι συμπολίτες μας εκτός από το γεγονός ότι πήγαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, για να αφήσουν ότι ο καθένας μπορεί, τηλεφωνούν διαρκώς ώστε να ρωτήσουν το ωράριο που λειτουργεί και τα είδη που συγκεντρώνουμε. Η ανταπόκριση είναι συγκινητική καθώς συνεχώς πληθαίνουν οι συνάνθρωποί μας που θέλουν να βοηθήσουν τη γείτονα χώρα. Πρέπει να βοηθήσουμε πραγματικά γιατί υπάρχει μεγάλη ανάγκη και οι ημέρες των Χριστουγέννων μας δίνουν τη δυνατότητα και ακόμη μια ευκαιρία να δείξουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους μας χρειάζονται. Το γεγονός ότι ο φονικός σεισμός «ξεχάστηκε» από την πρώτη γραμμή των δελτίων ειδήσεων δεν σημαίνει ότι το πρόβλημα λύθηκε, αλλά η πραγματικότητα συνεχίζει να είναι σκληρή. Χιλιάδες άνθρωποι μένουν σε σκηνές και σε πρόχειρα καταλύματα».

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Οκτώ συλλήψεις Ρομά σε Αιτωλοακαρνανία και Ασπρόπυργο Αττικής για τη σπείρα που “χτυπούσε” ΑΤΜ και αυτόματους πωλητές καυσίμων

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr