ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους του δήμου Μεσολογγίου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους του δήμου Μεσολογγίου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους του δήμου Μεσολογγίου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Στο εργοτάξιο του δήμου Μεσολογγίου συγκεντρώθηκαν οι εργαζόμενοι του τομέα καθαριότητας, συμμετέχοντας στην απεργία που έχει κηρύξει η ΠΟΕ –ΟΤΑ.

Βασικά τους αιτήματα είναι: η άμεση απόσυρση συνολικά του «Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου» και ιδιαίτερα του άρθρου 179 που ξεπουλά τα πάντα στους ιδιώτες. Η απόσυρση των άρθρων που στραγγαλίζουν και θέτουν κηδεμόνες στην συνδικαλιστική έκφραση Συλλόγων και Συνδικάτων προκειμένου να πειθαρχήσουν και να συμμορφωθούν στις κυβερνητικές πολιτικές. Οι άμεσες προσλήψεις προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν τα κενά σε προσωπικό ιδιαίτερα στις ανταποδοτικές και κοινωνικές υπηρεσίες των Ο.Τ.Α.

Μονιμοποίηση εργαζομένων που εργάζονται για πολλά χρόνια στους Δήμους. Εκσυγχρονισμός του Μηχανολογικού εξοπλισμού προστασία της Υγείας και Ασφάλειας των εργαζομένων και διασφάλιση της καταβολής του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας που από την αρχή του επόμενου μήνα κόβεται σύμφωνα με όσα μέχρι σήμερα ισχύουν. Στην είσοδο του εργοταξίου έχουν αναρτήσει πανό με τα αιτήματά τους. Η απεργία προς το παρόν είναι 48ωρη, αλλά στην συνέχεια θα συνεδριάσουν τα όργανα των εργαζομένων για να πάρουν νέες αποφάσεις.

aixmi-news.gr / Βάσω Βήττα

Μεσολόγγι: Καταρρέει κολόνα της περίφραξης στον Κήπο των Ηρώων (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr