Στη Σύνοδο Πρυτάνεων ο υπ. Παιδείας με «οικοδεσπότη» τον Πρύτανη που είπε «όχι» στις συγχωνεύσεις χωρίς προηγούμενη μελέτη

Ο κ. Ζώρρας και η Σύγκλητος ήδη το έχουν “ξεκόψει” εγγράφως στον υπουργό Παιδείας ότι “Το Πανεπιστήμιο Κρήτης δεν θεωρεί ότι μπορεί να προσχωρήσει σε απλές συνενώσεις όπως αυτές δρομολογούνται σήμερα”.

Στην Κρήτη θα μεταβεί αύριο ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, προκειμένου να παραστεί το Σάββατο το πρωί στη Σύνοδο των Πρυτάνεων , στην οποία θα κυριαρχήσουν τα εξής δύο θέματα:

Α. Συγχωνεύσεις Πανεπιστημίων- ΤΕΙ, και,

Β. Το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ που δημοσιοποιείται σήμερα από τον υπουργό Παιδείας.

Τον υπουργό θα υποδεχθεί στην Κρήτη, ο προεδρεύων της Συνόδου , Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Οδυσσέας Ζώρρας.

Ο κ. Ζώρρας και η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου  ήδη το έχουν  “ξεκόψει” εγγράφως στον υπουργό Παιδείας ότι “Το Πανεπιστήμιο Κρήτης δεν θεωρεί ότι μπορεί να προσχωρήσει σε απλές συνενώσεις όπως αυτές δρομολογούνται σήμερα, χωρίς προηγούμενη μελέτη και απόφαση της οργάνωσης των Πανεπιστημίων”.

Ο υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για άρνηση του Πανεπιστημίου Κρήτης να συζητήσει τη συγχώνευση με το ΤΕΙ Κρήτης και σχολίασε “Εμένα αυτό με αφήνει άναυδο. Να σου ζητάνε να συζητήσεις για το μέλλον των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Κρήτης από μηδενική βάση και εσύ να λες ότι τα πράγματα δεν είναι ακόμα ώριμα. Δεν θεωρώ ότι αυτό συνιστά μία επί της ουσίας ακαδημαϊκή απάντηση”.

Οι εργασίες της   90ης Συνόδου Πρυτάνεων & Προέδρων Δ.Ε. των Ελληνικών Πανεπιστημίων, ξεκίνησαν χθες στο Ηράκλειο της Κρήτης .

Η Σύνοδος θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

esos.gr

Το φορητό ψηφιακό πλανητάριο στο Δημοτικό Σχολείο Βόνιτσας από το Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων