ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΣτόχος η ανάδειξη των αρχαιολογικών θησαυρών του δήμου Ξηρομέρου

Στόχος η ανάδειξη των αρχαιολογικών θησαυρών του δήμου Ξηρομέρου

Στόχος η ανάδειξη των αρχαιολογικών θησαυρών του δήμου Ξηρομέρου

Πολύ μεγάλο είναι το ενδιαφέρον του δήμου Ξηρομέρου για την ανάδειξη των αρχαιολογικών θησαυρών που βρίσκονται σε όλο το μήκος και το πλάτος του δήμου.

Πριν από λίγες μέρες στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους του δήμου ο δήμαρχος Ξηρομέρου, Γιάννης Τριανταφυλλάκης, επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο της Παλαιομάνινας, ενώ το επόμενο διάστημα θα επισκεφθεί κι άλλες
περιοχές.

Με αφορμή την επίσκεψη του στον αρχαιολογικό χώρο της Παλαιομάνινας ο κ. Τριανταφυλλάκης δήλωσε στη «Σ» ότι υπάρχει πρόθεση από το δήμο να αναδειχτούν όλοι οι αρχαιολογικοί και ιστορικοί θησαυροί της περιοχής και να μπουν στον τουριστικό χάρτη της
χώρας.

Μία από τις σκέψεις είναι να γίνει μελέτη για την ενοποίηση των αρχαιολογικών και ιστορικών χώρων, χωρίς παράλληλα να παραγνωρίζεται το γεγονός των αντικειμενικών δυσκολιών που υπάρχουν.

Δυστυχώς πολλοί ακόμη είναι αυτοί -και Ξηρομερίτες- που δεν γνωρίζουν τους αρχαιολογικούς αλλά και ιστορικούς θησαυρούς που κρύβει η περιοχή. Στο παρελθόν είχαν γίνει κάποιες παρεμβάσεις από την αρχαιολογική υπηρεσία αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι χρειάζεται άμεσα να γίνουν επιπλέον παρεμβάσεις για να μπορέσουν τα μνημεία αυτά να σταθούν όρθια.

Εφημερίδα «Συνείδηση» 

«Σε αναμονή» και στο Αγρίνιο

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr