Στέλιος Κυμπουρόπουλος: Ένας μαχητής της ζωής στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ – Συνέντευξη στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» – ΗΧΗΤΙΚΟ

Γνωστός αγωνιστής της ζωής και της ζοφερής πραγματικότητας – καθημερινότητας για τα άτομα με αναπηρία στη χώρα μας, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος επελέγη από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, να συμμετάσχει στη λίστα των υποψήφιων ευρωβουλευτών του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ο κ. Κυμπουρόπουλος με αφορμή τη σημερινή του παρουσία στο Aγρίνιο, μίλησε στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και την εκπομπή «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ» του Νίκου Αγγελόπουλου.

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στην απόφαση της υποψηφιότητάς του αποδεχόμενος την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, τα μηνύματα που θέλει να περάσει στην κοινωνία, τις προτεραιότητες που θα θέσει στην Ευρωβουλή σε περίπτωση εκλογής του, τη δύσκολη καθημερινότητα των Α.με.Α. καθώς και τις ομορφιές της Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, γεννήθηκα το 1985 στο Βύρωνα. Δεκατεσσάρων μηνών διαγνώστηκε με Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία σε ένα μάλλον απροετοίμαστο κράτος, αλλά βιώνει μια γεμάτη παιδική και εφηβική ηλικία λόγω της αγαπημένης του οικογένειας. Έτσι, στις 28 Οκτωβρίου 1999 γίνεται ο πρώτος αριστούχος μαθητής με αναπηρία παρελαύνοντας σημαιοφόρος με το αμαξίδιό του. Το 2003 εισάγεται στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, απ’ όπου το 2012 αποφοιτά αριστούχος, και αποφασίζει να μείνει στην Ελλάδα. Το 2014 αποκτά μεταπτυχιακό τίτλο στην Προαγωγή Ψυχικής Υγείας-Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών και την περίοδο 2013-2015 μετεκπαιδεύεται στα ζητήματα της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Το 2016 αποκτά ειδικότητα στην ψυχιατρική και έκτοτε εργάζεται ως επιμελητής Β’ στο ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ. Το 2014 συν-ιδρύει το i-Living, τον πρώτο ελληνικό οργανισμό ανεξάρτητης διαβίωσης, εκλεγμένος έκτοτε μέλος του ΔΣ του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Ανεξάρτητη Διαβίωση.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης: