Στα πρώτα σωματεία ανά την Ελλάδα η Γ.Ε.Α

Καμία υποστήριξη ή ηθική ανταμοιβή της πολιτείας στους ανθρώπους του αθλητισμού

Στα πρώτα σωματεία ανά την Ελλάδα

η Γ.Ε.Α

Στις πρώτες θέσεις ανάμεσα σε όλα τα σωματεία στην Ελλάδα, αναδείχθηκε για ακόμη μια φορά η Ομάδα του Στίβου της Γ.Ε.Α. Τι λέει ο προπονητής των επιτυχιών Μπάμπης Ποσονίδης και ο έφορος της Γ.Ε.Α Γιώργος Κοτρότσος

 

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου που διεξήχθη στα Τρίκαλα την Κυριακή 1 Μαρτίου, η ομάδα στίβου της Γ.Ε.Α πρώτευσε για ακόμη μια φορά, τοποθετώντας τον Αγρινιώτικο σύλλογο στις πρώτες θέσεις στη γενική παράταξη. Σύμφωνα με τον προπονητή των επιτυχιών κ. Μπάμπη Ποσονίδη και τον έφορο του τμήματος που φροντίζει για την δρομολόγηση όλων των θεμάτων με αποτελεσματικότητα, τον κ. Γιώργο Κοτρότσο για το 2014 ο Αγρινιώτικος Σύλλογος ήταν το πρώτο σωματείο της περιφέρειας σε ολόκληρη την Ελλάδα και συγκέντρωσε την μεγαλύτερη βαθμολογία σε πανελλαδικούς αγώνες, κάτι που σαφώς τιμά την πόλη και την περιοχή.

Η ποιότητα των αθλητών του συλλόγου είναι άριστη, αφού κάθε χρόνο περίπου δέκα παιδιά μπαίνουν στην ελληνική ομάδα, κάτι που επαληθεύει για πολλοστή χρονιά την ποιοτική δουλειά που γίνεται σήμερα, αλλά και όλες τις προηγούμενες δεκαετίες.

«Η Γ.Ε.Α έχει επενδύσει στους ανθρώπους και εκεί οφείλονται τα καλά αποτελέσματα. Ο άνθρωπος έχει πιο μεγάλη αξία από τα αποτελέσματα. Στοχεύουμε στην φιλοσοφία, τον προγραμματισμό και την δουλειά», δήλωσε ο κ. Κοτρότσος και ο κ. Ποσονίδης, συμπληρώνοντας: «Δουλεύουμε για τον αθλητισμό με άτομα που στοχεύουν όπως εμείς στην πνευματική ανάπτυξη και στον αθλητισμό. Θέλουμε ο καθένας να γνωρίσει τον αθλητισμό μέσα από μια ευχάριστη διαδικασία».

Οι ακαδημίες της Γ.Ε.Α έχουν 150 παιδιά, εκ των οποίων τα 50 ασχολούνται με το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά ουκ ολίγες φορές αθλούνται στην Αγρινιώτικη ομάδα της Γ.Ε.Α και στο ΔΑΚ άτομα από ολόκληρη την Αιτωλ/νία, παρά το γεγονός ότι η οικονομική κρίση «χτύπησε» και τους αθλητές του στίβου, αλλά και γενικότερα τον αθλητισμό.

Σύμφωνα με τον κ. Ποσονίδη, μέχρι πρότινος προπονήσεις γίνονται και στο Πάρκο του Αγρινίου, αλλά πλέον πολλές προπονήσεις έχουν μεταφερθεί στο αλσύλλιο του Αγίου Χριστοφόρου.

Ο κλασικός αθλητισμός είναι η βάση όλων των αθλημάτων και «εκ φύσεως» προάγει αξίες, βελτιώνει την αυτοεκτίμηση, διδάσκει κανόνες και πειθαρχία, αλλά και προσφέρει άμιλλα, παρά το γεγονός ότι η πολιτεία έχει γυρίσει, επιδεικτικά την πλάτη της στην υποστήριξη υγιών σωματείων και γενικά του αθλητισμού και τα άτομα που ασχολούνται μ’ αυτόν.

«Ο αθλητισμός δίνει στόχο και όνειρο στο παιδί, του μαθαίνει να μάχεται και του καλλιεργεί τα ψυχικά χαρίσματα», δήλωσε ο κ. Ποσονίδης, ο οποίος μίλησε ακόμη για το παγκόσμιο κίνημα από άτομα 35 ετών και άνω που ασχολούνται με το τρέξιμο και τον αθλητισμό και έχει αναπτυχθεί παγκοσμίως, αλλά και στην Ελλάδα και το Αγρίνιο. Την Κυριακή 1η Μαρτίου, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανώμαλου Δρόμου από την ΓΕΑ, στα 6000 μ. Νέων Γυναικών, η Γεωργία Σταμούλη κατέκτησε την 1η θέση και το εισιτήριο για την Εθνική Ομάδα Ανωμάλου Δρόμου. Στο ίδιο αγώνισμα η Αθηνά Σταμούλη τερμάτισε 15η. Στα 6000 μ. Εφήβων, ο Κώστας Σταμούλης πήρε την 4η θέση και πέτυχε την είσοδό του στην Εθνική Ομάδα. Ο Βασίλης Ματσούκας ήταν 17ος στην ίδια κούρσα. Στα 4000 μ. Παίδων, ο 16χρονος Θοδωρής Αρωνιάδας κατέλαβε την 6η θέση, δίνοντας ελπίδες μεγαλύτερων διακρίσεων για το μέλλον. Τέλος, στα 4000 μ. Νεανίδων, η Κωνσταντίνα Σταμούλη τερμάτισε 6η, δείχνοντας ότι θα πρωταγωνιστήσει φέτος στην κατηγορία της μετά από ένα χρόνο απουσίας.

Κων/νος Χονδρός