Σπήλιος Λιβανός στον “ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8”: Καθίσταται φάρσα ο Τσίπρας αντιγράφοντας τον Ανδρέα

«Ο κ. Τσίπρας επαναφέρει έναν πολιτικό λόγο της δεκαετίας του 1980, προσπαθεί να αντιγράψει τον Ανδρέα Παπανδρέου, χωρίς όμως να έχει το γνωσιολογικό υπόβαθρο, για παράδειγμα, στο θέμα των οικονομικών, είτε την ευρύτατη δύναμης που είχε ο Παπανδρέου, με αποτέλεσμα να καθίσταται ολίγον φάρσα». Με αυτά τα λόγια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός σχολίασε μιλώντας στο «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και το Δημήτρη Παπαδάκη την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Παρατήρησε μάλιστα πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέθεσε καμία πρόταση για το οικονομικό μέλλον της χώρας και χαρακτήρισε αστεία την αναφορά του πρώην Πρωθυπουργού για ανάπτυξη μέσω της αύξησης των μισθών και όχι την ανάπτυξη ως προϋπόθεση για την αύξηση των μισθών.

«Η κυβέρνηση τρέχει»

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ έκανε θετική αποτίμηση στα πεπραγμένα της Κυβέρνησης τους δύο πρώτους μήνες της θητείας. «Δικαιώνει όλους εμάς που πιστέψαμε σε αυτή τη διαφορετική πολιτική πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι πρώτες κινήσεις υπερβαίνουν τις προσδοκίες του μέσου Έλληνα, η κυβέρνηση «τρέχει» γρήγορα προσπαθεί να μπαλώσει τρύπες που έρχονται από το παρελθόν και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί όποια θετικά άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση» σημείωσε ο Σπήλιος Λιβανόςκαι πρόσθεσε πως η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη στρατηγική της να ανακτήσει την εμπιστοσύνη της χώρας με την προώθηση μεταρρυθμίσεων και ακολούθως να διεκδικήσει τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα για το Δημόσιο.

«Η ΝΔ θα κρίνει από τα στοιχεία της δικογραφίας για Παπαγγελόπουλο και Τσίπρα»

Αναφορικά με την δικογραφία της υπόθεσης Νοvartis, η οποία περιλαμβάνει καταθέσεις των πολιτικών προσώπων, όπως του Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου και Δημήτρη Αβραμόπουλου καθώς και του αντεισαγγελέα Αγγελή και η οποία αποσφραγίζεται σήμερα στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε πως η ΝΔ θα περιμένει να δει τα στοιχεία της δικογραφίας και αναλόγως θα κρίνει. «Εμείς εν αντιθέσει με τον κ. Παπαγγελόπουλο και το ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε δει τι λέει ο φάκελος» είπε με νόημα ο Σπ. Λιβανός και πρόσθεσε «οΚ. Μητσοτάκης ήταν σαφής στη ΔΕΘ: εμείς δεν πρόκειται να στήσουμε «βιομηχανία» εξεταστικών –γιατί μας ενδιαφέρει το αύριο της χώρας και όχι να σκαλίζουμε το χθες για μικροκομματικά οφέλη- αν όμως προκύψουν ζητήματα από τα στοιχεία της δικογραφίας που πρέπει να διερευνηθούν περισσότερο, τότε είναι προφανές ότι κάτι πρέπει να γίνει, γιατί αλλιώς η κοινή γνώμη θα καταδικάσει την πλειοψηφία της Βουλής ότι κουκουλώνει πράγματα» είπε χαρακτηριστικά ο Σπ. Λιβανός.Ο Σπήλιος Λιβανός υπογράμμισετέλος πως η ΝΔ δεν έχει καμία διάθεση ρεβανσισμού και καμία διάθεση κομματικής εκμετάλλευσης, ωστόσο δικαιολόγησε το γεγονός ότι πρόσωπα όπως, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Παναγιώτης Πικραμμένος που –όπως είπε-«ταλαιπωρήθηκαν» αφάνταστα από την υπόθεση αυτή, είναι λογικό να έχουν μία φόρτιση στον τρόπο που τοποθετούνται δημόσια.

Συναντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θ. Βασιλόπουλου στην Αιτωλοακαρνανία (ΦΩΤΟ)