ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑστυνομικα ΝεαΣοβαρά προβλήματα λειτουργίας στο Γραφείο Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της ΕΛ.ΑΣ. στη Δυτική Ελλάδα

Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας στο Γραφείο Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της ΕΛ.ΑΣ. στη Δυτική Ελλάδα

Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας στο Γραφείο Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της ΕΛ.ΑΣ. στη Δυτική Ελλάδα

Σοβαρά λειτουργικά κενά λόγω έλλειψης προσωπικού, καταγράφονται τον τελευταίο καιρό, σύμφωνα με πληροφορίες του sinidisi.gr στο Γραφείο Τύπου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων και Δημοσίων Σχέσεων, της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας!

Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε η απόσπαση γυναίκας αστυνομικού στην εν λόγω υπηρεσία με αποτέλεσμα στο Γραφείο να έχουν απομείνει μόλις δύο αστυνομικοί (ο προϊστάμενος αξιωματικός και μία αστυνομικός), οι οποίοι καθημερινά επιφορτίζονται με την ενημέρωση των δημοσιογράφων σε Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία (τέσσερις συνολικά Αστυνομικές Διευθύνσεις) και όχι μόνο (επιμέλεια – παρουσίαση ημερίδων κ.ά).

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η ενημέρωση –για πρώτη φορά από συστάσεως του Γραφείου– να πραγματοποιείται στα ΜΜΕ με ρυθμούς χελώνας… με ότι αυτό συνεπάγεται βέβαια για  την δημοσιοποίηση θεμάτων – περιστατικών που αφορούν τους πολίτες.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι αυτό το διάστημα η αστυνομικός που υπηρετεί στο Γραφείο βρίσκεται σε 10ήμερη προγραμματισμένη άδεια, με συνέπεια να εργάζεται μόλις ένα άτομο, ο αξιωματικός, ο οποίος κι αυτός εν συνεχεία θα βγει σε άδεια! Άρα που καταλήγουμε και πάλι; Στο ένα άτομο…

Σήμερα μάλιστα εστάλη το καθημερινό ενημερωτικό δελτίο συμβάντων, με δύο ολόκληρες ημέρες καθυστέρηση! Επί της ουσίας μιλάμε για να νέα του τριημέρου, γεγονός που θα πρέπει άμεσα να προκαλέσει άμεσα την παρέμβαση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, Υποστρατήγου, Νικολάου Σπανουδάκη.

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στη Δυτική Ελλάδα, οφείλει να δώσει λύση χθες… στο σοβαρό αυτό θέμα που έχει δημιουργηθεί καθώς η ενημέρωση του δημοσιογράφου -ξέχωρα από τις πηγές που ως είθισται ο κάθε αστυνομικός συντάκτης έχει- και κατ’ επέκταση του πολίτη έχει πάει περίπατο. Και είναι κρίμα γιατί το εν λόγω Γραφείο έχει τη φήμη του καλύτερου σε όλη την επαρχία μετά το αντίστοιχο της Αθήνας, και οι εναπομείναντες αστυνομικοί που το στελεχώνουν κάνουν ότι είναι δυνατόν στα μέτρα του ανθρωπίνως εφικτού…

Περιττό να αναφέρουμε βέβαια ότι το Γραφείο από τις 3 το μεσημέρι και μετά βρίσκεται εκτός λειτουργίας μιας και δεν υπάρχει βάρδια.

Παρκάρουν όπου βρουν

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr