Κάτω Βασιλική: Εικόνες μέσα από το σκάφος που μετέφερε μετανάστες (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Σε μια καμπίνα 14 τετραγωνικών μέτρων, μέσα σε ένα πλοιάριο, οι φερόμενοι ως διακινητές μεταναστών, στρίμωξαν 62 αλλοδαπούς, μεταξύ των οποίων και 9 νήπια. Ο λόγος για το πρόσφατο περιστατικό, οπότε και άνδρες του λιμενικού εντόπισαν ύποπτο σκάφος να κινείται στη θαλάσσια περιοχή, ανοιχτά της Κάτω Βασιλικής, στην Αιτωλοακαρνανία.

Μπήκαμε στο κατασχεμένο σκάφος με ονομασία Σογιούζ, Ουκρανικής σημαίας, μέσα στο οποίο εντοπίστηκαν οι 62 Κούρδοι από το Ιράκ, μαζί με τους διακινητές τους και καταγράψαμε τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες επιχειρήθηκε ένα ακόμα παράνομο ταξίδι προς την κεντρική Ευρώπη.

Το πλοιάριο στο οποίο στοιβάχτηκαν 62 ψυχές μεταξύ των οποίων και 9 νήπια, με την ελπίδα να ταξιδέψουν προς την κεντρική ευρώπη, κατασχέθηκε και μένει αγκυροβολημένο στο μόλο της Αγ. Νικολάου.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΠΛΟΙΑΡΙΟΥ

Πολλά μπουκάλια με νερό, υπολείμματα ξηράς τροφής, ρούχα, υποδήματα και κονσέρβες παντού μέσα στο σκάφος. Επίσης μπορεί να διακρίνει κανείς κουβέρτες που άφησαν πίσω τους οι μετανάστες και επίσης σωσίβια που ενδεχομένως φορούσαν εν πλω.

 Γιάννης Πομώνης

thebest.gr

Περδικόβρυση Nαυπακτίας – Κρίκελλο Ευρυτανίας με ποδήλατο! (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ + VIDEO)