ΟΦΗ: Το όνομα του Τραϊανού Δέλλα βρίσκεται στη κορυφή της λίστας

Ο Ο.Φ.Η. βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή, μετά το επικείμενο «απαγορευτικό» της UEFA για τον Χάιμε Βέρα και ο Τραϊανός Δέλλας βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των υποψηφίων.

Βέρα και Ίσις «αναγκάζονται» να εγκαταλείψουν τον Ο.Φ.Η., έξι μήνες μετά την πρόσληψή τους σε ρόλο πρώτου και δεύτερου προπονητή ως αντικαταστάτες του Νίκου Παπαδόπουλου.

Οι δυο Χιλιανοί τεχνικοί δεν διαθέτουν το δίπλωμα UEFA Pro, απαραίτητο για προπονητές που βρίσκονται στην ηγεσία ομάδων πρώτης κατηγορίας, ενώ η UEFA δεν δέχθηκε να παρακαμφθεί ο «σκόπελος». Έτσι απομένει η επισημοποίηση της λύσης της συνεργασίας τους με τον Ο.Φ.Η.

Πλέον οι Ηρακλειώτες βρίσκονται σε αναζήτηση προπονητή, που πάντως δεν θα ξεκινήσει από μηδενική βάση, αφού όλο το διάστημα της αναμονής της ετυμηγορίας της ευρωπαίκής ομοσπονδίας, ο σύλλογος έκανε την απαραίτητη προεργασία, ώστε να μην σημάνει συναγερμός στο «παρά ένα» από την έναρξη της προετοιμασίας.

Στη λίστα βρίσκονται διάφορα ονόματα, με αυτό του Τραϊανού Δέλλα να βρίσκεται στην κορυφή. Η φημολογία ήθελε εδώ και καιρό τον «Κολοσσό» ως κορυφαίο υποψήφιο, ένεκα και της εξαιρετικής οικογενειακής σχέσης με τον Μιχάλη Μπούση, αλλά κυρίως για το γεγονός ότι συγκεντρώνει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά: είναι φιλόδοξος, «χτίζει» ομάδες με δημιουργικό τρόπο παιχνιδιού, είναι νέος και ως Έλληνας διαθέτει γνώση για τις ιδιαιτερότητες της Super League 1.

Ο ίδιος ο Δέλλας διέψευσε πρόσφατα κάθε επαφή ή επικοινωνία με τον Ο.Φ.Η., ενώ και οι «μελανόλευκοι» δεν επιβεβαιώνουν ως τώρα το παραμικρό, αφού περιμένουν την επισημοποίηση της αποχώρησης του Χάιμε Βέρα. Εξάλλου εξετάζονται κι άλλες περιπτώσεις, όπως αυτές του Μαρίνου Ουζουνίδη, του Γιάννη Πετράκη, καθώς και ξένων τεχνικών, κυρίως από την κεντρική Ευρώπη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο μεταγραφικός σχεδιασμός καθ’ όλο αυτό το διάστημα εξελίσσεται ανεξάρτητα του προπονητή, αφού το μοντέλο λειτουργίας στην ομάδα βρίσκει τον Γιάννη Σαμαρά ως απόλυτο «αφεντικό» στα αγωνιστικά, πάντα βέβαια σε συνεννόηση με τους αντίστοιχους ανθρώπους. Σύμφωνα μάλιστα με ορισμένες πληροφορίες, ο Δέλλας είχε ρωτηθεί σχετικά με κινήσεις που επρόκειτο να γίνουν, εκφράζοντας βέβαια τη γνώμη του και όχι λαμβάνοντας αποφάσεις αναφορικά με μεταγραφές, ανανεώσεις, αποχωρήσεις ή οτιδήποτε άλλο.

Μένει πλέον να φανεί αν τελικά Βέρα και Ίσις αποχωρήσουν οριστικά την Παρασκευή (28/06), όταν η UEFA θα ενημερώσει επίσημα τον Ο.Φ.Η. για τη θέση της και πως θα εξελιχθούν οι επαφές του συλλόγου για τον νέο προπονητή της ομάδας.

Δημήτρης Ρούσσος – gazzetta.gr

Ναύπακτος: 3ο Διεθνές Τουρνουά Πετοσφαίρισης Κορασίδων