Σύλλογος Επαγγελματιών Ψυκτικών και Κλιματιστικών Εγκαταστάσεων Αιτωλοακαρνανίας – Λευκάδας: Απολύτως απαραίτητη η συντήρηση των κλιματιστικών (ΦΩΤΟ)

Σημαντική ημερίδα στο Αγρίνιο

Οι κίνδυνοι για την υγεία επαγγελματιών και πολιτών και η νόσος των Λεγεωνάριων

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Επαγγελματιών Ψυκτικών και Κλιματιστικών Εγκαταστάσεων Αιτωλοακαρνανίας – Λευκάδας, πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ενημερωτική εσπερίδα για την διαχείριση των επικίνδυνων χημικών υγρών συντήρησης και την ασθένεια της Λεγεωνέλλας (γνωστή και ως νόσος των Λεγεωνάριων).

Στόχος της ενημέρωσης ήταν οι επαγγελματίες του κλάδου να ενημερωθούν για τα νέα δεδομένα και ότι σχετίζεται με την υγεία των τεχνικών και των πολιτών που απολαμβάνουν ένα κλιματιστικό είτε στο σπίτι τους, είτε σε επαγγελματικό και δημόσιο χώρο.

«Σκοπός είναι όλοι να αντιληφθούν τη σοβαρότητα και την αναγκαιότητα συντήρησης του κλιματιστικού, καθώς όλα τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, η συντήρησή τους ήταν πλημμελής, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία των πολιτών με αιχμή του δόρατος την ασθένεια των λεγεωνάριων» δήλωσε στη «Σ» ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ψυκτικών και Κλιματιστικών Εγκαταστάσεων Αιτωλοακαρνανίας – Λευκάδας Θεόδωρος Νάτσης.

Η ενημέρωση έγινε από τον Δρ. Γιώργο Σκρουμπέλο, Μηχανολόγο – Μηχανικό Γενικό, Διευθυντή της RMS ΕΞΥΠΠ και τον Δρ. Ευθύμιο Θανασιάς Υπεύθυνος Ιατρός Εργασίας RMS ΕΞΥΠΠ.

«Οι τεχνικοί πρέπει να ενημερωθούν για να προστατεύουν τον εαυτό τους και τον καταναλωτή που επισκέπτεται ή βρίσκεται σε κλιματιζόμενο χώρο, αν και πρέπει πρώτα να ευαισθητοποιηθούν όσοι έχουν στους χώρους τους κλιματιστικές μονάδες. Παίζουν όλα ρόλο, ακόμη και η δοσολογία των χημικών ή η θερμοκρασία που πρέπει να υπάρχει στους θερμοσίφωνες ώστε να σκοτώνονται τα μικρόβια. Σημαντικό είναι να γίνεται η συντήρηση των μηχανημάτων από εξειδικευμένα άτομα, τα οποία να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας, από πιστοποιημένους αδειούχους τεχνικούς. Τα χημικά που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες διαθέτουν πιστοποιήσεις και εγγυήσεις και διαφέρουν κατά πολύ από διάφορα σκευάσματα που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Η συντήρηση γίνεται από επαγγελματίες και όχι από τον κάθε έναν, καθώς η χρήση χημικών μπορεί να γίνει επικίνδυνη ακόμη και για έναν περαστικό από το χώρο που θα το εισπνεύσει ή από κάποιον που αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Ο σύλλογός μας ιδρύθηκε με σκοπό να έχουν πρόσβαση στη γνώση και οι παλιοί ψυκτικοί και κυρίως οι νέοι που μπαίνουν στο χώρο προκειμένου να είναι ενημερωμένοι και να κάνουν σωστά και με ασφάλεια τη δουλειά τους, καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται και η γνώση ποτέ δεν πρέπει να σταματάει» συμπλήρωσε ο κ. Νάτσης.

Η εσπερίδα πραγματοποιήθηκε με σκοπό την πρόληψη και την εξυγίανση των κλιματιστικών μονάδων ενόψει καλοκαιριού και κυρίως την ενημέρωση των πολιτών.

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα “Συνείδηση”

Ένωση Αγρινίου: Κτηματογράφηση με εγγύηση!