Συνέντευξη τύπου Δημήτρη Χατζησωκράτη, υποψήφιου Ευρωβουλευτή ΔΜ.ΑΡ.

«Θέλουμε μια άλλη πορεία στην Ευρώπη»

Με υποστήριξη «προοδευτικών» υποψηφιότητες σε τοπική αυτοδιοίκηση και Ευρωπαϊκή Ένωση

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, στα γραφεία του κόμματος στο Αγρίνιο.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε η Νίκη Φούντα, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας εκλεγμένη με τη ΔΗΜ.ΑΡ., το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Νίκος Σκιαδάς και ο Παύλος Θεοδωρίδης, Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας της ΔΗΜ.ΑΡ.
Την πολιτική εκδήλωση άνοιξε ο κ. Θεοδωρίδης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε όλους όσοι στήριξαν στον πρώτο γύρο των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης των Θύμιο Σώκο, τους κάλεσε στον δεύτερο γύρο να στηρίξουν «παρατάξεις με προοδευτικό προσανατολισμό».
Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Χατζησωκράτης, επεσήμανε την ανάγκη «για μια άλλη πορεία στην Ευρώπη», λέγοντας ότι το κόμμα του δεν συμφωνεί με την συντηρητική κατεύθυνση που ακολουθεί αυτή τη στιγμή η Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον, τόνισε πως η επιρροή των τεκταινόμενων στην Ευρώπη είναι άμεση στη χώρα μας αλλά και αντιστρόφως, συμπληρώνοντας ότι πρέπει η ΔΜ.ΑΡ. να ενισχυθεί εκλογικά για να έχει λόγο στις εξελίξεις. «Θεωρούμε δημοκρατική υποχρέωση των πολιτών να δώσει δύναμη σε εκείνους που παλεύουν για λύσεις με προοδευτικό τρόπο», κατέληξε ο ίδιος.

Κώστας Καρακώστας